DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 21. hétfő
F1

Miért esett ki Perez a Q2-ben?

A mexikói pilóta – Sainz büntetését követően – a tizenegyedik helyről várhatja a lámpák kialvását Las Vegasban, és bízik abban, hogy holnap előretörhet.

Sergio Perez a tizenkettedik helyen végzett a Las Vegas-i Nagydíj időmérőjén, miután Lewis Hamiltonnal együtt nagy meglepetésre kiesett a helyi idő szerint péntek éjszaka zajló kvalifikáció második szakaszában. A mexikói a Q2 végén már nem volt a pályán, így lehetősége sem volt a javításra.

„Számunkra nagyon rossz időmérő volt” – kezdte gondolatait Perez az edzést követően. „Már a Q1-ben is gondban voltunk a saját programunk miatt. A Q2-ben egy kicsit túl korán végeztünk, szerintem még lett volna a pályában, szóval kár, hogy nem tudtuk a legtöbbet kihozni.”



„Nekem úgy tűnt, hogy még lett volna benne egy plusz tized, úgyhogy ezt kicsit sajnálom. Másfelől, nem tudunk ezzel már mit tenni, a holnapra koncentrálunk, és remélhetőleg át tudunk jönni a mezőnyön, mert gyors autónk van a versenyre.” – folytatta bizakodva a mexikói.

Amikor a tapasztalt Red Bull-pilótától megkérdezték, hogy azt gondolta-e a csapat, hogy elég lesz az ideje a Q2-ben, Perez a holnapi napra tért ki válaszában – igaz, fél szemmel a még zajló időmérőt figyelte:

„A holnap lesz a fő célkitűzés. A tizenkettedik helyről indulunk holnap, meg kell értenünk, hogy mi történt a gumikkal, és hogy miben tudunk javulni holnapra.” Arra, hogy lehet-e esély innen a dobogóra, pozitívan válaszolt: „Szerintem igen. Sokkal erősebbnek látszunk versenytempóban, mint egy körön.”

 

Horner szerint tiszta pályát akartak Pereznek

„Egyszerűen korábban ment ki. Csak három szett lágy gumit hoztunk az időmérőre és annak érdekében, hogy elkerülje a forgalmat az utolsó körében, azt a kört egy kicsit korábban teljesítette, és egy tizeddel lassabb lett” – magyarázta az esettel kapcsolatban Christian Horner csapatfőnök, aki szerint az RB19 versenytempója megint jó lesz majd, úgyhogy bizakodó a szombat esti futam miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: