DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

F1-es Las Vegas-i Nagydíj: A rajtrács

Egy Ferrari az első sorban, a másik csak a rajtrács közepén a vitatott büntetés miatt – williamses harmadik sorral indul a szezon nagy durranása, a Las Vegas-i Nagydíj.

Uralta a Las Vegas-i időmérőt a Ferrari, Charles Leclerc idei ötödik pole-pozícióját szerezte, 44 ezredmásodperccel előzte meg Carlos Sainzot. A spanyol azonban csak a 12. rajtkockából indulhat, mivel tízhelyes rajtbüntetés járt neki az akkumulátorcsere miatt, amely a csatornafedéllel történt pénteki eset következménye – a spanyol továbbra sem tudott napirendre térni afelett, hogy nem engedték el méltányosságból a hátrasorolást. Még az is felmerült, hogy rivális istállók keze lehet a háttérben.

Így tíz versenyző előrelépett, Max Verstappen harmadik pozíció helyett az első sorból indul, míg a másodikat George Russell és Pierre Gasly alkotja. A két Williams a harmadik rajtsorba lép előre, és a negyedik sor sem szokványos: egy Alfa Romeo és egy Haas alkotja. A megszokottnál hátrébb kvalifikált Alonso, Hamilton, Perez és Sainz négyese a nyolcadik és 12. hely között sorakozhat fel.



Egy másik rajtbüntetést is kiosztottak, Lance Strollt öt hellyel sorolták hátra, miután a harmadik szabadedzésen sárga zászló hatálya alatt előzött. A kanadai így 14. helyett a 19. helyről indul – ráadásul egy újabb öthelyes büntetés is kilátásban volt: az időmérés során is volt egy gyanított és vizsgált sárga zászlós vétsége, de a telemetria alapján a stewardok úgy ítéltek, hogy az Aston Martin elégségesen lelassított.

A Las Vegas-i Nagydíj rajtsorrendje:

    1 Charles Leclerc
      Ferrari
2 Max Verstappen    
  Red Bull    
    3 George Russell
      Mercedes
4 Pierre Gasly    
  Alpine    
    5 Alexander Albon
      Williams
6 Logan Sargeant    
  Williams    
    7 Valtteri Bottas
      Alfa Romeo
8 Kevin Magnussen    
  Haas    
    9 Fernando Alonso
      Aston Martin
10 Lewis Hamilton    
  Mercedes    
    11 Sergio Perez
      Red Bull
12 Carlos Sainz*    
  Ferrari    
    13 Nico Hülkenberg
      Haas
14 Daniel Ricciardo    
  AlphaTauri    
    15 Lando Norris
      McLaren
16 Esteban Ocon    
  Alpine    
    17 Guanyu Zhou
      Alfa Romeo
18 Oscar Piastri    
  McLaren    
     19 Lance Stroll*
      Aston Martin
20 Yuki Tsunoda    
  AlphaTauri    

* rajtbüntetés

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: