DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Vasseur: Ez elfogadhatatlan!

Dühöngött Carlos Sainz problémája után a Ferrari csapatvezetője, Zak Brown megengedőbben fogalmazott a vegasi pályával kapcsolatban.

Feldúltan válaszolt az újságírói kérdésekre Fred Vasseur: mivel Carlos Sainz autóját a pályáról felszívott aknafedél törte össze az első szabadedzésen, érthetően nem volt éppen jó hangulatban.

„Carlos azt mondta, hogy eltalált valamit a pályán, és nem tudta, hogy mi volt az. Teljességgel megsérült a monocoque, a motor és az akkumulátor is. Ez most egy vagyonba kerül nekünk, ez elfogadhatatlan. Elb*sztuk Carlos edzését és nem is vehet részt a második edzésen sem, ez biztos, mivel ki kell cserélnünk az autó kétharmadát” – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

Vasseurt a kötelező sajtótájékoztatón megpróbálták más dolgokról kérdezni, hogy értékelje a show-t, hogy mit jelent Vegas a Ferrarinak, és hogy milyen volt a 2023-as szezon, de a francia nem tudott ezekre válaszolni: láthatóan magán kívül volt, és bár próbált a lehető legudvariasabban reagálni, de az lett belőle, hogy hamar átadták a mikrofont másnak...

Zak Brown, a McLaren vezére ennél azért jóval megengedőbben fogalmazott:

„Először is meg kell oldani, aztán megnézni, hogy hogyan is történt. Történt már ilyen Bakuban vagy sportautózásban Montrealban is. Balszerencsés eset, valamit elrontottak, de biztos, hogy ez mérnöki probléma, amit meg fognak oldani” – mondta.

Helyszíni információink ezen a linken olvashatók!



d4930617-7044-4fc5-b687-406cc24b0cb0_orig

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: