DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

A helyszínről jelentjük: az emberek elindultak haza

Közleményt adott ki az F1, helyszíni forrásaink szerint pedig hamarosan kiderülhet, hogy mi várható a folytatásban.

Ahogy arról beszámoltunk, botránnyal ért véget az F1-es Las Vegas-i Nagydíj első szabadedzése. Carlos Sainz Ferrariját alig kilenc perc elteltével szétütötte egy meglazuló aknafedél, de Esteban Ocon Alpine-ja is hasonlóan járt, utóbbinál is a teljes karosszériát cserélni kell a sérülések miatt.

Az illetékesek úgy döntöttek, hogy megszakítják és nem is indítják újra az edzést, a vizsgálatok pedig arra jutottak, hogy egynél több fedél is problémás lehet.

Ezt követően a sportág vezetése a következő közleményt adta ki a rendezőkkel együtt:

„Az F1 és az FIA közös vizsgálata után az derült ki, hogy egy csatornafedél hibásodott meg az F1-es Las Vegas-i Nagydíj első szabaedzésén. Az FIA, az F1 és a helyi pályamérnökök aktívan dolgoznak a hiba feltárásán és kivizsgálásán. Amint lehetséges, jelentkezünk a hétvégi program frissítésével” – áll a kiadott közleményben, egyúttal azt is megerősítették, hogy továbbra is dolgoznak azon, hogy a támogatók megfelelő élményben részesüljenek és az egyéb szolgáltatások működjenek.

 

Az emberek elindultak haza

Helyszíni forrásaink szerint a nézőtérről többen is elindultak haza az FP1 lefújását követően, sőt a legdrágább jegyekkel látogatható Paddock Clubban is sokan felhördültek, amikor megtudták a híreket, és onnan is volt, aki inkább elhagyta a pályát. 

Információink szerint 140 aknafedélről beszélünk, azokat kell mind ellenőrizni és biztosítani.

Az FP2 9:00-kor biztosan nem kezdődik el, jelenleg arra van nagyobb esély, hogy elmarad. A második terv viszont az, hogy mivel helyi idő szerint pénteken is 20:30-kor rendeznék a harmadik edzést, így a nap elég hosszú lehet ahhoz, hogy az FP2-t csütörtökről péntekre mozgassák át és ott tudják megrendezni. Ennek nyilvánvalóan gátat szabhat az, hogy a várossal kötött megállapodás értelmében maga a pálya közúti használatban van az aktuális nap első sessionje előtt, csak másfél órával a kezdést megelőzően zárják le. Ennek újratárgyalása hozhatja meg a B terv életbe lépését, de a város és az F1 szinergiában dolgozik, van esély arra, hogy ez megtörténik.

Frissítés: az információk szerint helyi idő szerint hajnali 2-kor, magyar idő szerint délelőtt 11-kor szeretnék elkezdeni az FP2-t. A gyorsan száradó betonnal kezelt aknafedelek addigra elvileg alkalmasak lehetnek a használatra és egy 90 perces gyakorlást terveznek.

Fred Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke magából kikelve értékelte a történteket, Toto Wolff, a Mercedes vezére viszont megvédte az F1-et.



370223260_1358390004802606_1784662489594315836_n

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: