DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Hamilton szereti a pályát, Verstappen nem

A hétszeres F1-es bajnok Lewis Hamilton élvezte a vezetést a Las Vegas-i pályán, Max Verstappen viszont egyetlen szóval felelt ugyanerre a kérdésre…

Az első tényleges (összességében persze második) szabadedzést a kilencedik helyen záró Lewis Hamilton arról beszélt a gyakorlást követően, helyi idő szerint hajnali negyed öt körül, hogy kimondottan élvezte a vezetést a Las Vegas-i pályán:

„Hihetetlenül gyors és nagyon szórakoztató” – kezdte Hamilton. „Nagyon jól éreztem magam ma, és roppantul örülök, hogy újra kimehettünk a pályára. Az FP1 nem alakult jól, de jó munkát végeztek annak érdekében, hogy kijavítsák a problémát.”

hamilton-vegas



A mezőny ráadásul egészen szorosnak tűnik jelenleg Las Vegasban: „Az autónk rendben van, s amikor mindannyian hasonló gumikon vagyunk kint, nem vagyunk túl messze egymástól. Mindenki szemcsésedéssel küzd, a gumik elfogynak, de e tekintetben egy csónakban evezünk” – mondta Hamilton, akit arról is megkérdeztek, hogy szerinte ezt a hideg vagy a pálya felülete okozza-e:

„Szerintem a kettő kombinációja. Ráadásul nagyon alacsony a leszorítóerő, így sokat csúszkálunk a lassú és a gyors kanyarok között, és nincs nagy terhelés, mert szükségünk van az egyenesbeli sebességre. És persze a hőmérséklet is, biztos vagyok benne, hogy nagy hatással van erre.”

verstappen-vegas

A hétszeres világbajnok tehát magáról a pályáról pozitív véleménnyel van – nem úgy Max Verstappen, aki lakonikus tömörséggel válaszolt, amikor megkérdezték, hogy tetszik-e neki a pálya: „Nem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: