DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Norris: Az egyik legrosszabb köröm ért pole-t

Helyrehozták az elszalasztott pénteket, nyilatkozta a szétlövés után Lando Norris. Erős a McLaren Brazíliában – de tisztában van vele, hogy a sprintgyőzelemért Verstappennel kell megküzdenie.

Formula-1-es pályafutása során csupán a második alkalommal kezd az első rajtkockából Lando Norris szombat este: eddigi egyetlen pole-pozícióját a 2021-es Orosz Nagydíjon szerezte. (A hivatalos statisztikákban továbbra is egy rajtelsőség áll majd a neve mellett, hiszen a számítás csak a vasárnapi nagydíjra szerzett pole-okat veszi figyelembe.)

Norris, aki pénteki időmérő után is úgy érezte, a leggyorsabb lehetett volna az elért hetedik pozíció helyett, már a szétlövés SQ2-es szakaszában elsőként zárt: csupán kilenc ezreddel Sergio Perez előtt. A különbség az SQ3-ban is egy tized alatti volt, 0,061 másodperccel előzte meg Verstappent a körrel, amelyet ő maga nem érzett olyan ütőképesnek.



„Nagyszerű nap. Őszintén szólva úgy éreztem, ez az egyik legrosszabb köröm volt, ezért kicsit meglepetésként ért, de kellemes meglepetés” – értékelt közvetlenül a szétlövés után Norris. „Úgy érzem, helyrehoztuk a tegnapot. Régóta az első pole-om, szóval örülök neki.”

Másodszor is sprintet nyer a McLaren?

Norris csapattársa, Piastri nyert már szétlövést, Katarban, ahol a rajtelsőséget sprintgyőzelemre tudta fordítani – jelenleg ez az egyetlen idei szombati siker, melyet nem a Red Bull szerzett. Norris nem akarta elbízni magát, de a McLaren erős tempóját többször megemlítette:

„Elképzelésem sincs, viszont a tempó egész hétvégén jó. Az autó eddig nagyon erős, a jó úton járunk. Nehéz, mert a Red Bullok mindig gyorsak, Max mindig gyors. Nem lesz egy könnyű futam, de a tempó erős. Ha lesz bármennyi esélyünk, én bele fogok adni mindent” – ígérte Norris, aki vasárnapokon elért idei öt második helye ellenére sprinten legfeljebb harmadik lett, egy alkalommal, Katarban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: