DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

„Az ötödik hely is meglehetett volna” – nehezen emésztette meg hibáját Tsunoda

Erős pontszerzés lehetett volna Yuki Tsunoda mexikói futamának vége, a japán hibája miatt azonban nullázott az elmúlt hétvégén. A pilótát nagyon megviselte az eldobott lehetőség.

Végre jó tempót mutatott az AlphaTauri a Mexikóvárosi Nagydíj hétvégéjén, Yuki Tsunoda azonban nem tudta kihasználni a csapat pozitív momentumát. Miután többszöri próbálkozásra sem sikerült áthámoznia magát a hetedik helyen autózó Oscar Piastri McLarenjén, a japán egy rendkívül optimista próbálkozást követően összeért az ausztrállal és kipörgött a pályáról. Ezzel minden pontszerzési reményét elvesztette, végül a 12. helyen ért célba. A brazíliai futam előtti sajtótájékoztatón arról beszélt a fiatal japán, miként hatott ki rá hibája.

„Jó futamom volt egészen addig, úgyhogy a hiba után borzasztó frusztrált voltam és egész nap nehéz volt megemészteni azt a frusztrációt. Mexikóban általában jól érzed magad. Én akkor mégis lemondtam minden programot és a szobámba zárkóztam. Nagy pillanat lehetett volna, ott volt a lehetőség… az ötödik hely is meglehetett volna” – idézi Tsunodát a motorsport.com.

A japán az eset után belátta, hogy türelmesebbnek kellett volna lennie abban a helyzetben, a szituáció-menedzsmentjén pedig még javítania kell, a stabil pontszerzés elhajítása azonban így is erősen kihatott a lelkiismeretére.



„Bűntudatom van. Nem tudom, hogy ez egy tudatos dolog-e, de mindig elég rosszul érzem magam, ha egy rossz verseny után szórakozok és megpróbálom elterelni a figyelmemet. Talán ez pont jó dolog nekem, ideiglenesen. Mindent átgondoltam, hogy hol tudok javulni a jövőben. Nyilvánvalóan nehéz volt, de volt időm átgondolni az egészet, mindig ezt csinálom egy gyengén sikerült futam után. Csak akkor bulizok, ha jól teljesítettem” – mondta az AlphaTauri pilótája.

A Minardi egykori F1-es csapatfőnöke, Paul Stoddart kemény kritikát fogalmazott meg Tsunodával szemben a mexikói verseny után. Különösen azért lehet fájó a japán hibája, mert Daniel Ricciardo hetedik helyes pontszerzésével együtt akár a Williamsre is veszélyes lehetett volna az AlphaTauri a konstruktőri pontállásban. Jelenleg így tizenkét egység választja el egymástól a két csapatot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: