DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Norrisnak sikerült összezavarni a riválisokat

A tempó jó volt, a taktika működött, a safety carral szerencséje volt, az előzési manőverek bejöttek: egy peches időmérő és egy gyenge rajt is belefért Norrisnak ahhoz, hogy ötödik legyen.

Lando Norris a balszerencsésen alakuló időmérőt követően csak a mezőny végéről kezdhette meg az F1-es Mexikóvárosi Nagydíjat, de jó taktikával sikerült előretörnie, ám a Kevin Magnussen balesete miatt belengetett piros zászlót követően elrontotta a második állórajtot, így ismét nagyot kellett küzdenie. Sikerült, és végül az ötödik helyen ért célba, így ismét közelebb tudott kerülni a bajnoki 5. hely megszerzéséhez.

„Nem sikerült az újraindítás, problémáink voltak az erőforrás hőmérsékletével, így nem tudtam ideális tartományba hozni az abroncsokat, és erre ráfizettem” – idézte fel a McLaren versenyzője, akinek bele is kellett emelnie a gázba a rajtot követően:

norris-mexico-2



„El kellett kerülnöm egy esetleges balesetet, és vissza kellett vennem az egyenesben. De nyugodt tudtam maradni, az abroncsokat az ideális tartományba hoztam, és mentem előre.”

Aligha meglepő, hogy Norrist roppantul feltüzelte ez a remek eredmény, melyet a 8. sorból rajtolva tudott elérni: „Nagyon élveztem, nem hittem volna, hogy felérek egészen az ötödik helyig. Az autó tempója nagyon biztató volt” – mondta a brit, aki a verseny elején gyorsan lecserélte a lágy abroncsokat keményre, és ez kifizetődő volt a számára, és a piros zászlóval is szerencséje volt:

norris-mexico-3

„Jó ötlet volt keményre váltani, hiszen ezzel 7-8 autónak is elé tudtam vágni, és a kezemre játszott a safety car, majd a piros zászló, hiszen így a közepesre tudtam váltani. Jól játszottam ki az előzéseket is sikerült zavarba hoznom őket, és gyorsan magam mögé utasítani.”

„Az volt a lényeg, hogy kimaradjak a bajból, és ez kifizetődött” – mondta a brit, aki úgy érzi, hogy akár a dobogós helyekért is harcban lehetett volna, ha nem ennyire hátulról rajtol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: