DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

„Kétszer is majdnem óriási baleset lett a vége” – Norris szerint egyesek jobban figyelhetnének

Ütközéseket kellett elkerülnie az újraindításnál a McLaren F1-esének. A csapatfőnök Norris egyik legjobb versenyének tartja a mexikói felzárkózást.

Lando Norris az elrontott időmérő miatt majdnem a mezőny legvégéről, a 17. helyről kezdte a Mexikóvárosi Nagydíjat, majd az állórajtos újraindításnál a 10. pozícióból kellett tovább kapaszkodnia felfelé. Ez utóbbi bizonyult problémásnak: a britnek észnél kellett lennie, hogy ne történjen hatalmas rajtbaleset, többször is.

„A versenyt élveztem, leszámítva az újraindítást. Valószínűleg óriási balesetet kellett elkerülnöm. A többiek keresztbe vágtak, talán nem is jutott eszükbe, hogy hárman is lehetnek egymás mellett. Két extrém nagy ütközést kerültem el, amik nagyon csúnyák lehettek volna. Egy kicsit több öntudatosság egyes versenyzőktől remek lenne” – idézi a RaceFans.net az F1-es vetélytársakkal kritikus Norrist.



A McLaren pilótája négy pozíciót is veszített az újraindításnál: ezt nem akarta kizárólag az ellenfelek helyezkedésére kenni, beismerte, rosszul is mozdult el, de a kitérő manőverek sem segítettek.

Mestermunka, Norris egyik legjobb versenye

A brit innen zárkózott fel egészen az ötödik pozícióig, kiérdemelve csapatfőnöke elismerő szavait: nem csupán azért, mert végigelőzte a mezőnyt a McLarennel, amely az előző négy versenyen második erő volt, hanem főképp azért, mert olyan pályán tette ezt, ahol kifejezetten nehéz pozíciókat nyerni.

„Rengeteget előzött, Mexikóban, ahol már szombaton elmondta mindenki, hogy nehéz lesz előzni, miközben a motorhőmérsékletet is menedzselni kell, elemeléssel és gurulással. Egyszerűen le vagyok nyűgözve. Az egyik legjobb versenye, mióta vele dolgozom” – nyilatkozta Mexikóvárosban Stella.

„Izgatottsággal tölt el bennünket, hogy láttuk ezt a mestermunkát. Egyrészt… másrészt ugyanis, ahogy Lando is elmondta a levezető körén, jó munkát kell végeznünk szombaton, és akkor dobogókért harcolunk, mert a tempó ma is megvolt ehhez” – tette hozzá, hogy nem lehetnek maradéktalanul elégedettek a kihagyott szombati lehetőségek miatt: de személy szerint inkább a pozitívumokat részesíti előnyben, hogy versenyképesek voltak és nem adták fel.

Stella egyenesen Fernando Alonso egyik nagy győzelmét említette – még abból az időből, amikor a spanyol versenymérnöke volt a Ferrarinál: „Igen, erről a futamról Valencia 2012 jutott eszünkbe. Akkor a 12. helyről indultunk és megnyertük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: