DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Verstappen: Hosszú a verseny, ott osztják a pontokat

Szeretett volna a pole-ból startolni a regnáló F1-es világbajnok, a harmadik helyről indulva viszont a szélárnyékban bízik a Red Bull-os.

A szabadedzések és az időmérő első két etapja után úgy tűnt, Max Verstappen a Formula-1-es Mexikóvárosi Nagydíjon is a pole-pozícióból startolhat majd. Az utolsó szakaszban azonban jött a két Ferrari, és bár századokkal csak, de Charles Leclerc és Carlos Sainz is megelőzte a hollandot, aki így a második sorba, a harmadik rajthelyre szorult.

Verstappen szerint a trükkös mexikói körülmények miatt kicsit jobban szenvedett a kelleténél a Q3-ban – de persze nem aggódta túl a harmadik rajtpozíciót:

f1-verstappen-mexiko-redbull



„Nagyon nehéz. Nagyon alacsony a tapadás a magaslat miatt, így amikor kicsit jobban próbálod nyomni, elkezd elmenni az autó. Ez történt szerintem kicsit a Q3-ban is, ahol egyszerűen nem tudtuk jól összerakni a kört, különösen az utolsó szektorban tűnt úgy, hogy jobban küszködtünk annál, mint szerettem volna.”

„De azért így is közel vagyunk, és így is hosszú verseny és sok kör vár ránk a versenyen, és a pontokat ott osztják” – utalt a Red Bull rendre erős versenytempójára Verstappen.

 

Jól jöhet a szélárnyék a rajtnál

A háromszoros világbajnok arra is rámutatott, hogy bizonyos tekintetben még előnyösebb helyzetben is lesz a startnál, mint az előle induló ferraris duó:

„Igen, magabiztos vagyok. Nyilván szerettem volna az első helyről startolni, de jó szélárnyékom lesz az első kanyarig, szóval meglátjuk, mi lesz” – fogalmazott a 26 éves pilóta, kérdésre válaszolva hozzátéve: megpróbál majd elsőként fordulni az első kanyarban, amely jó messze van a rajtvonaltól, így valóban az átlagosnál nagyobb a jelentősége a szélárnyékhatásnak, ahogy azt a korábbi években is láthattuk.

Az időmérőt követően sajtótájékoztatón arról is megkérdezték a hollandot, hogy mit gondol arról, hogy Szingapúrhoz hasonlóan ismét bokszutcai feltartás miatt vizsgálják: „Eléggé meglepődtem. Gyakorlatilag mindenkit be kellene rendelni feltartásért ezzel az új szabállyal. Nem hiszem, hogy bármi furcsát csináltam volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: