DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Sainz nem érti a Ferrari tempóját

Carlos Sainz ugyan csak a második leggyorsabb Ferrari volt a Mexikóvárosi Nagydíj időmérőjén, de így is az első sorból kezdheti a vasárnapi futamot csapattársa mögül.

Tegnap még igazán pesszimistán nyilatkoztak az olaszok versenyzői, Carlos Sainz ráadásul a második szabadedzésen egy technikai probléma miatt sok időt is veszített a gyakorlásból. A kvalifikáció első két szakaszában sem tűnt úgy, hogy az élen küzdhetnek majd a pirosak, végül a semmiből húzta elő zseniális egykörös tempóját a Q3-ban a Ferrari. A spanyol pilóta mindössze bő fél tizedmásodperccel maradt el csapattársától, a pole-pozíciót szerző Charles Leclerc-től.

„Őszintén szólva, elég furcsa időmérő volt. Az egész hétvégén nem sikerült egy jó kört összehoznom, és csak a Q3 első próbálkozásakor állt össze először. Nehéz megértenem, hogy találunk hirtelen fél másodpercet, aztán a következő körön megint egy fél másodperccel lassabbak vagyunk. Trükkös a gumikkal való bánás, nagyon furcsa érzés ezen a pályán vezetni az autót. Amikor azonban számított, akkor sikerült összehoznom egy jó kört, így jó pozícióból várhatjuk a holnapot” – nyilatkozta Sainz.



A váratlanul sikeres időmérőt követően óvatosan tekint a holnapi futam elébe a spanyol versenyző: „Egyértelműen gyengébbek vagyunk teli tankkal, mint a kevés üzemanyagos futásokon. Sokat nyer az autó a friss lágyakból származó előnyből, holnap meglátjuk, mit tudunk tenni, mennyire tudjuk feléleszteni az abroncsokat. Hatalmas előny mind a két autóval az élen lenni, úgyhogy a lehető legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy magunk mögött tudjuk tartani a Red Bullt” – zárta az értékelést a pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: