DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Ricciardo: Egyszerűen le akarom tépni a pólómat!

Hatalmas mosollyal az arcán értékelte időmérős teljesítményét Daniel Ricciardo, aki jelen állás szerint a negyedik helyről rajtolhat majd a holnapi Mexikóvárosi Nagydíjon.

Az AlphaTauri idei szezonjának talán fénypontját produkálta Daniel Ricciardo a Mexikóvárosi Nagydíj időmérőjén. A kézsérüléséből nemrégiben visszatért ausztrál a negyedik helyre kvalifikálta magát, így a Red Bullban szenvedő, csupán az ötödik pozícióban végző Sergio Perez elől rajtolhat majd a holnapi futamon.

„Nagyon feldobott ez az eredmény, tele vagyok pozitív energiával, egyszerűen csak le akarom tépni a pólómat!” – kezdte nevetve értékelését az ausztrál. „Boldog vagyok a negyedik hellyel, elképesztő eredmény ez nekünk csapatként. Már tegnap óta benne van az autóban ez a jó érzés.”

Az AlphaTauri idei legjobb időmérős eredményének megszerzéséhez Ricciardo csapattársa, Yuki Tsunoda is nagyban hozzájárult: a japán versenyző, aki motorkomponensek cseréje miatt csak a rajtrács végéről kezdheti majd a holnapi versenyt, szélárnyékot biztosított ausztrál kollégájának, aki így akár 14 kilométer per órával is gyorsabb lehetett az egyenesben.



 

„A múlt hétvégén több minden nem úgy alakult, ahogy azt akartuk, így egy kissé keserű szájízzel érkeztem ide, de alig vártam, hogy újra autóba ülhessek, rég éreztem magam ennyire izgatottnak és versenyzésre éhesnek. Örülök, hogy így össze tudtam magamban gyűjteni ezeket az érzéseket és kivinni a pályára. A mai csak a munka fele volt, teljes mértékben a holnapra koncentrálunk, de a következő úgy egy órában kiélvezzük ezt” – nyilatkozta az AlphaTauri pilótája a kvalifikációt követően.

A harmadik helyen végző Max Verstappent a bokszutca kijáratánál történt feltartásért vizsgálják, így ha a stewardok megbüntetik a Red Bull világbajnokát, Ricciardo akár még előrébb is kerülhet a rajtrácson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: