DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Perez: Nem csak Daniel akarja az ülésemet

Sergio Perez tisztában van vele, hogy sokan pályáznak a helyére a világbajnok csapatnál, ha pedig riválisai megérdemlik ülését, még örülni is fog nekik.

Faragott időmérős hátrányából Sergio Perez Max Verstappenhez képest, viszont még ez a bő másfél tizedmásodperc hátrány is azt jelentette, hogy csupán az ötödik hely jutott a rajtrácson a mexikóinak hazai pályáján. Komolyabb probléma lehet a Red Bullos szemében az, hogy a hírek szerint az ülésére pályázó Daniel Ricciardo jobb időt futott nála az AlphaTauriban a Mexikóvárosi Nagydíj kvalifikációján, ő a negyedik helyről várhatja a rajtot.

„Daniel óriási kört hozott össze. És nem hiszem, hogy csak ő akarná az ülésemet” – idézi a Motorsport a mexikói szavait. „Fogalmazzunk úgy, hogy van jó pár versenyző, aki szívesen lenne a helyemen. Ez nagyszerű. Ha ezt érdemlik, nagyon örülök nekik.”

Perez elmondása szerint nem számított arra, hogy a Red Bull testvércsapata ilyen jól teljesít majd szombaton, de a Ferrarik tempóján is meglepődött.



„Ez van. A Q3-ban nem tudtunk sokat fejlődni, mivel elvesztettünk előtte egy szett lágy gumit, amit nem kellett volna. Persze, erre csak az időmérő után jöttünk rá, de ez egyértelműen nem segített a Q3-as teljesítményünkön. Főleg úgy, hogy mindössze másfél-két tizedről beszélünk, így az a szett igazán megváltoztathatta volna a kimenetelt. De így jártunk” – értékelt Perez.

Komolyan felrázta a mezőny erőviszonyait az időmérő közben hirtelen változó pályahőmérséklet. Ahogy erről már korábban írtunk, néhány csapatnak kedvezett a helyszín ezen karakterisztikája, mások pedig szenvedtek emiatt.

„Úgy három-négy fokot változott a pálya hőmérséklete. Máshol ezt nem igazán érezzük meg, Mexikóban viszont eléggé megváltoztatja az autó egyensúlyát, mivel annyira sokat csúszkálunk. Nagyon nehéz pálya ez, minden szett abroncs másképp viselkedett, amit használtam. De összességében fejlődtünk Austinban, fejlődünk itt is, úgyhogy jelenleg jobban áll a szénánk, mint eddig” – mondta a Red Bull pilótája, aki nehéz futamra számít a hazai nézőközönsége előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: