DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Hamilton: Rémálom volt vezetni az autót

Egész hétvégén küszködik a W14-essel a Mercedes hétszeres F1-es világbajnoka, aki szerint legfeljebb az ötödik hely lett volna elcsíphető az időmérőn.

Noha a Q2-t még az élen zárta – bár ebben szerepet játszott, hogy Max Verstappen a hajrában már nem gurult pályára –, ezt a formáját nem tudta megismételni az utolsó szakaszban Lewis Hamilton az F1-es Mexikóvárosi Nagydíj időmérőjén, amelyet így a hatodik helyen zárt. A brit elé a két Ferrari, a két Red Bull és a meglepetésember Daniel Ricciardo férkőzött be.

Hamilton már pénteken is szenvedett a Mercedes beállításaival, s a kvalifikáció után is arról beszélt a Sky Sports F1 kamerái előtt, hogy olykor kiszámíthatatlan, hogyan fog viselkedni a W14-es:

f1-hamilton-mercedes-mexiko



„Egész hétvégén küszködtem az autóval. Kicsit rémálom volt vezetni az autót. Egyszerűen csak nem tetszik neki ez a pálya” – fogalmazott a 38 éves pilóta. „Végrehajtottunk néhány jó változtatást az időmérőre, sokkal elégedettebb voltam az autóval. Bárcsak már délelőtt megcsináltuk volna.”

„A Q1 és a Q2 nem nézett ki túl rosszul. A Q2-ben a második köröm remekül sikerült, de az autó túlságosan is ki van hegyezve: néha működik, néha nem, és nem igazán tudtam sokkal többet kihozni belőle. Egy tökéletes világban ötödik lehettem volna, de ez van.”

Ami a futamot illeti, a számos versenytársához hasonlóan vizsgálat alatt álló (sárga zászlónál nem lassított) Hamilton ott sem számít sétagaloppra: „Igazi kihívás lesz ez holnap ebben az autóban. A fékek túlmelegszenek, szóval kemény lesz számunkra csatázni. Nem tudom, a többieknek milyen futamok lesz, de késhegyen fogunk táncolni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: