DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Williams: Ha egyszer Verstappen itt akarna vezetni…

Elavult infrastruktúrával is remekel a Williams F1-es csapata, így alig várják, mire lehetnek képesek a fejlesztések után – az lenne a legszebb, ha Verstappen oda akarna igazolni.

A Williams hosszú évek óta képtelen volt kiszakadni a sereghajtók közül, az idei reménybeli hetedik hely az elmúlt időszak legjobb eredménye lehet a számukra. E rossz sorozat megszakításában a költségvetési sapka bevezetése sem segítette őket, ugyanis a csapat infrastruktúráján nagyon érződik a hosszú nehéz évek során elszenvedett lemaradás.

albon-silverstone



Ezen változtathat az a nemrég elfogadott módosítás, mely extra, a költségsapkán felüli költést tesz lehetővé infrastrukturális fejlesztésekre, amire James Vowles csapatfőnök elmondása szerint oly nagy szüksége van a legendás istállónak, mint a sivatagban kóborlónak egy pohár vízre.

A Mercedestől érkező szakembert valósággal sokkolta, amivel szembesült Grove-ban… „Hogy mink van? Egy halom régi felszerelés! Egyes eszközök húszévesek, vagy egyenesen hibásak. Azzal kell dolgoznunk, amink van. Ezt tesszük, és befektetünk. De hogy őszinte legyek, amikor tavaly megkezdtem a munkát. Rosszabb volt, mint amire számítottam.”

sargeant-monza

„Nézhetnénk negatívan az egészet” – folytatta Vowles. „Igen, elképesztő mennyiségű munka vár ránk, ami komoly kihívást jelent, de mi szeretjük az ilyesmit. Sok jó ember van itt, én pedig azon dolgozom, hogy összekössem a pontokat. Ez az évad motivációt jelent a számunkra, hiszen ha azzal, amink jelenleg van., így tudunk teljesíteni, akkor később nagyon jó lesz. Ebben biztos vagyok.”

Vowles egy ennél sokkal merészebb célt is megfogalmazott, persze talán ezt maga sem gondolta komolyan: „Nagyszerű lenne, ha pár év múlva Max Verstappen nálunk szeretne versenyezni, mert addigra mindent annyira jól összeraktunk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: