DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

Ricciardo: Most más lenne Maxszal...

Daniel Ricciardo szerint ő már érett pilóta, nem élet-halál harc neki a vb-cím, de tud futamot nyerni, és más lenne a munkakapcsolata Verstappennel.

A Max Verstappennel való esetleg közös munkáról kérdezték Daniel Ricciardót a Mexikóvárosi Nagydíj sajtónapján. Mint ismert, sokan azt várják, hogy az ausztrál válthatja a Red Bullban Sergio Perezt, amint a mexikói szerződése lejár, vagy a csapat úgy nem dönt, hogy váltásra van szükség, és az általános vélekedés szerint Ricciardót leginkább a zandvoorti kéztörése fosztotta meg attól, hogy akár már 2024-ben visszaülhessen Verstappen mellé.

A két pilóta korábban évekig volt csapattárs, és nem mindig volt felhőtlen a kapcsolatuk, volt ütközésük is, de emberileg jó viszonyban vannak, kedvelik egymást, és a mai napig szívesen töltenek időt egymás társaságában.

Ricciardo szerint kettejük helyzete annyit változott 2019 óta, hogy most már nem lenne köztük probléma, ha ismét csapattársak lennének.

f1-ricciardo-verstappen-redbull



„Most más lenne, nagyon más lenne egyszerűen azért, ahol tartunk a karrierünkben. Mindig is tartottam magam ahhoz, amit mondtam: a múltból nem bánok semmit. Nézzétek, annak idején sok minden történt, és akkor úgy éreztem, hogy számomra az a legjobb döntés” – tett utalást a Red Bulltól való eligazolására.

„Örülök, hogy visszatértem, hogy újra abban a közegben, azokkal az emberekkel vagyok, akik idehoztak. A dolgok megváltoztak, én is érettebb vagyok, tudom, hogy ez nem élet-halál kérdés. Sokat teszek bele, de közben bölcsebb is vagyok” – magyarázta.

„Van néha egy kis félelem a visszavonulás miatt, mert hát mégis csak ezt tűztük ki magunk elé az életben, így ébredtünk minden reggel húsz évig, aztán hirtelen vége, és fel kell tenni a kérdést, hogy oké, ki is vagyok?”

„Hogy hiszem-e, hogy képes vagyok futamokat nyerni? Abszolút- Hogy lehetek-e még világbajnok? Szeretnék igent mondani, de őszintén szólva nem tudom, és nem mondhatom, hogy biztosan meg fog történni” – fogalmazott az ausztrál.

A szavaiból azért egész jól kirajzolódik az a pilóta, akire a Red Bullnak szüksége van Verstappen mellé: egy érett, gondolkodó, nem forrófejű versenyző, aki jóban van a hollanddal, aki tud futamot nyerni, de nem csinál élet-halál harcot a világbajnoki címből. Talán ezek voltak a leghasznosabb mondatok Ricciardótól a jövőjét illetően…

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: