DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Háromszoros munkát végzett a felzárkózás érdekében Perez

Helmut Marko mondta el, a mexikói pilóta a szokásos egy helyett három napot töltött a szimulátorban. A versenyzővel általában kritikus tanácsadó rövidesen jobb eredményekre számít.

Sergio Perez kapcsán mostanában az a fő beszédtéma, egyáltalán meddig marad a Red Bull ülésében és a Formula-1-ben, ha távozik, annak módja visszavonulás vagy lecserélés lesz. A versenyzővel rendszerint kritikus Helmut Marko azonban ezúttal kedvező kicsengésű nyilatkozatot adott, mikor arról beszélt, Perez nagy erőfeszítéseket tesz a felzárkózás érdekében.

„Normál esetben egy napot készülsz fel a szimulátorban, de ő saját maga azt kezdeményezte, hogy három napot tölthessen ott. Ez azt jelzi, hogy komolyan gondolja, és mindent meg akar tenni, amit csak tehet, hogy újra versenyképes legyen” – beszélt Marko a német Sky Sportsnak Perez USA Nagydíj előtti felkészüléséről.



A tripla felkészülés ellenére Perez ezen a hétvégén sem brillírozik: az időmérőn csak kilencedik lett, a sprintszétlövésen hetedik. Ezt a rajtpozíciót ötödik helyre fordította a sprinten, 19 kör távján 23 másodpercre a csapattárstól.

Marko látja Perez javuló tendenciáját

„A sprintre a hetedik helyre kvalifikált, Max Verstappenhez képest egy viszonylag nagy, fél másodperces különbséggel” – beszélt az egykörös teljesítményről Marko. „Ha azonban az egyéni szektorokat nézzük, a különbség marginális. Itt fél tized, ott egy tized.”

„Checónak a szektorokat kell jobban összefűznie, de a javuló tendencia látható. A jövőben jobb teljesítményt várhatunk tőle” – beszélt tőle szokatlanul optimista hangnemben Perezről Marko.

Jó tempó, de a gumikopás hátráltatta

A sprint ötödik helyét értékelő mexikói elmondta, a tempója jó volt, de magasabb fokú gumikopással szembesült, mint ami ideális lett volna számára, emellett a forgalom és turbulens levegő is akadályozta.

„Ezeket a kopási problémákat meg kell oldanunk a futamra, mivel ott fontosak lesznek. Lehet, hogy bizonyos megoldások hátráltatnak minket itt” – idézi Perez a Red Bull szombati beszámolója. „Meg kell értenünk, hogy javíthatunk az egyensúlyon vasárnapra, éjjel keményen kell dolgoznunk. Több tempóra van szükség, mint ezen a napon. De vannak érdekes trükkök és jó irányok, amerre elindulhatunk. A holnapi érdekes futam lesz, sok érdekes csatával.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: