DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Hamiltonnak nehéz volt felállni Katar után

Gratulált a Red Bullnak, de a Mercedesnek is: elégedett a második hellyel és az Austinban mutatott teljesítménnyel Lewis Hamilton.

2023-ban Austinban volt eddig a legközelebb a futamgyőzelemhez Lewis Hamilton: a végén 2,2 másodperc maradt a hátránya a győztes Max Verstappenhez képest.

A brit mercedeses a sprinten megszerzett második helye után így a nagydíjon is második lett, közelített Sergio Perezhez a tabellán, és összességében abszolút elégedetten értékelte a fejleményeket.

f1-hamilton-mercedes-austin_1



„Fantasztikus hétvége volt, srácok, tényleg nagyon jó. Sok dolgunk még különböző területeken, de nyomjuk tovább. Köszönet mindenkinek a gyárban a fejlesztési csomag miatt, gyerünk tovább, közelítünk. Nagyra értékelem, hogy nem adjátok fel” – mondta bele még a csapatrádióba.

„Először is gratulálnunk kell a Red Bullnak, mert hihetetlen munkát végez egész évben, dominál, és Max hibátlan. Mi felzárkóztunk a végén, de kellett volna még pár kör. A csapat hihetetlen munkát végzett ezen a hétvégén, sokat dolgoztak ezért a fejlesztési csomagért” – tette hozzá már az autóból kiszállva.

 

Nehéz volt felállni Katar után

Az előző futamon egy saját hibából született kiesés és a csapattárssal történt ütközés miatt pont nélkül zárt, ahhoz képest a dupla második helyet parádés teljesítménynek érzi.

„Őszintén szólva nagyon nehéz volt a helyzet az előző futam után, először is azért, ami zajlik a világban, illetve amiatt is, amilyen hibát elkövettem. Úgy éreztem, hogy cserbenhagytam a csapatot. Nagyon mély elemzésen mentem át, hogy itt legyek, ez egyike azon tapasztalatoknak, amikor az a lényeg, hogy hogyan állsz fel. Jól éreztem magam és örülök az eredménynek” – mondta Hamilton.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: