DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Hamilton örül a dobogónak, a nagydíjon is jót csatázna

Értékes második helyet szerzett az austini sprinten Lewis Hamilton, aki szerint a Red Bull tempója túl erős, de így is elégedett a teljesítménnyel.

Magabiztos második helyet szerzett az austini sprintfutamon Lewis Hamilton: bő kilenc másodpercet kapott a győztes Max Verstappentől, akit csak pár kör erejéig tudott szorongatni, de közel ugyanennyit adott a harmadik Charles Leclerc-nek is, akit még a rajt után, az egyes kanyarnál tudott megelőzni.

A hétszeres világbajnok brit elégedetten értékelt a hét megszerzett pont és a dobogó után:

f1-hamilton-mercedes-austin



„Jó móka volt ez a futam” – mondta az autóból kiszállva.

„A rajtom jól sikerült az egyes kanyarig, ott volt egy jó meccsünk Charles-lal, majd megpróbáltam közelebb kerülni Maxhoz, de az ő tempójuk jelenleg ellenállhatatlan. Ezzel együtt is boldog vagyok, hogy egy kicsit közelebb kerültünk, még mindig messze vagyunk attól, hogy olyan tempót menjünk a futamon, mint ő, így is örülök, hogy ott lehetek a dobogón” – nyilatkozta Hamilton.

 

A nagydíjon is támadni akar

A Mercedes pilótája a holnapi főfutamon is a harmadik helyről rajtolhat, de ott Verstappen mögüle, csak hatodikként rugaszkodhat el – Leclerc-t és Lando Norrist kellene megelőznie először Hamiltonnak ahhoz, hogy legyen esélye a győzelemre.

„Összességében azt gondolom, hogy elég hamar a nyakunkba fog már lihegni azzal a tempóval, amire ma képes volt, de szerintem lehet egy jó csatánk Charles-lal és Landóval” – tekintett előre.

„Mind elég hasonló tempóra vagyunk képesek, szóval remélhetőleg tudunk egy jót csatázni, és ha magunk mögött tudjuk tartani Maxot, az csodálatos lenne. De ha nem sikerül, az is rendben van.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: