DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Alonsóék inkább visszaülnek a régebbi Astonba és a bokszutcából rajtolnak

Annyira nem jött be az új fejlesztés, hogy még a bokszutcai rajtot is bevállalják, csak visszaülhessenek a régebbi autóba.

Visszaül a régebbi verziójú Aston Martinba Fernando Alonso és Lance Stroll, ezt közölte a csapat pár órával az F1-es USA Nagydíj kezdete előtt.

Mint ismert, az istálló jelentősebb fejlesztési csomagot hozott erre a hétvégére, de már az első szabadedzésen mellémentek vele kicsit, technikai hibák is nehezítették a munkát, így sem Alonso, sem Stroll nem tudta az elvárt szintet hozni, sőt, idei legrosszabb teljesítményüket nyújtották pénteken-szombaton.

A pont nélkül zárt sprintfutam után úgy döntöttek, hogy a nagydíjra inkább visszaépítik Alonso autóját a régebbi verzióra, míg Strollnál meghagyják az újat, de szintén módosítják a beállításokat, így a parc-fermé szabályok miatt mindketten a bokszutcából rajtolhatnak csak.

Ugyanígy tesz a két Haas is, amely teljesen új autóval érkezett a hétvégére, de az egy szabadedzés alatt ők sem tudták kiismerni azt, és inkább úgy határoztak, hogy módosítják a beállításaikat a futamra, amellyel ők is a bokszutcai rajtot vállalták.

Így alig tizenhat autó sorakozik majd fel a rajtrácsra.



f1-alonso-aston_5

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: