DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Ricciardo jól érezte magát az autóban, de még vissza kell szoknia

A visszatérő ausztrál teljesen felépült, ám a módosításokkal még ismerkednie kell – maradt tempó az autóban a pénteki időmérőn, ezt szombaton szeretné megmutatni.

Az USA Nagydíjon tért vissza az öt futamot kihagyó Daniel Ricciardo a kéztörését követően. Az ausztrál a pénteki időmérőn a tizenötödik helyre kvalifikálta magát, miután az utolsó Q2-es próbálkozását a pályahatárok megszegése miatt törölték. Az időmérőt követően így értékelt az AlphaTauri versenyzője:

„Nem lett volna sokkal jobb az a köröm. Úgy álltam hozzá, hogy befejezem és meglátjuk, mi lesz belőle, hiszen éreztem, hogy kicsit merészre sikerült. Nem jött össze, azonban az elején még versenyben voltunk.”



„Nehéz egy szabadedzéssel nekifutni az időmérőnek, mivel nem tudsz változtatni a beállításokon. Egyértelműen lett volna még mit kihozni az autóból, de nem könnyű egy óra alatt optimalizálni mindent a kvalifikációra. Volt még benne, de holnap is lesz esélyem megpróbálni.”

Teljes felépülés

Az ausztrál a Katari Nagydíjat is kihagyta a teljes felépülés érdekében – a kvalifikációt követően a fizikai állapotáról is nyilatkozott: „Jól éreztem magam, nem akadályozott semmi a vezetésben. Igyekeztem visszaszokni, ráérezni az új beállításokra, illetve optimalizálni őket.”

„Mindig lehet jobban teljesíteni, máshogyan beállítani az autót. Este megpróbálunk a lehető legtöbbet tanulni. Természetesen örülnék, ha nem tizenötödikként kellene rajtolnom, azonban nagyszerű ismét az autóban ülni. Az eredményt leszámítva jó napom volt.”

„Az a nehéz a sprinthétvégékben, hogy éjszaka már semmit sem lehet módosítani az autón” – folytatta az ausztrál. „Maximum reménykedhetünk, hogy máshonnan fog fújni a szél… Ami, ha jól tudom, tényleg fog változni, ez előny lehet nekünk. Részemről még a módosításokat kell megszoknom holnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: