DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Verstappen: Már eltűnt a dühös kölyök

A Hamilton ellen sikerrel megvívott csata megváltoztatta Verstappent, a dühös türelmetlen kölyök eltűnt, maradt a könyörtelen perfekcionista.

Az F1-es karrierje első szakaszában is szélvészgyors, de sokszor kétes szituációkba is belemenő és olykor komoly hibákat elkövető Verstappen már a múlté – erre figyelmeztette a riválisokat és a holland ellenszurkolóit a négyszeres világbajnok Alain Prost.

A L’Equipe-nek nyilatkozva a francia legenda arról beszélt, mennyire különleges dolog sorozatban három címet nyerni, amire a holland előtt csak Fangio, Schumacher, Vettel és Hamilton volt képes: „A harmadik cím megnyerése hatalmas dolog, sorozatban pedig még nagyobb, hiszen csak néhány nagy név tudta ezt elérni.”

verstappen-champ-3



„Szerintem az teszi Verstappent igazán nagyszerűvé és erőssé, hogy eleve megvannak a képességei a naggyá váláshoz, de képes fejlődni is, hogy sose hibázzon és mindig többre vágyjon” – fejtette ki Prost, majd hozzátette: „És attól is erősebb lesz, ahogy megtanult eggyé válni az autójával és a csapatával.”

A francia klasszis úgy véli, hogy a fordulópontot a Lewis Hamilton ellen 2021-ben sikerrel megvívott csata jelentette: „Ő már nem az a dühös kölyök, aki hibákat követett el, és néha türelmetlensége miatt a falban kötött ki. Nem, ez a Max eltűnt 2021 végén, a Lewis Hamilton ellen vívott csodálatos csatája után.”

verstappen-suzuka

„És nem a roppantul vitatható Abu Dhabi Nagydíjról beszélek, hanem arról ahogy ő és a Red Bull végigharcolta az évet Lewis Hamilton Mercedese ellen. Egy hétszeres világbajnok legyőzése önbizalmat és megerősítést jelentett a számára. Az első bajnoki cím még erősebbé tette” – mondta Prost, aki szerint a konkurenciára semmi jó nem vár:

„Azóta lenyugodott, leszámítva a tökéletességre való törekvését. És ez rossz jel a versenytársaknak, mert nem hiszem, hogy egyhamar távozna. A következő két évben nem változnak a szabályok, így a mostani ereje sem változik majd, 2026-tól kezdve pedig, mivel szimbózisban él a csapatával, fel fognak nőni a kihíváshoz, és legalább megküzdeni a címért.”

verstappen-champ-2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: