DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Stroll: Fernandónak fekszik az autó

Stroll szerint azért ekkora a lemaradása Alonsóhoz képest, mert a fejlesztések során a spanyol felé indult el az Aston Martin.

Lance Stroll szerint azért van ekkora hátrányban házon belül Fernando Alonsóhoz képest, mert a spanyol vezetési stílusához jobban illik az autó.

A két pilóta közötti elképesztő szakadék egyre csak szélesebb lesz minden hétvégével, Stroll például a nyári szünet óta egyetlen pontot sem szerzett – de a kanadai, akinek esélyeire az Unibet oldalán fogadhatsz, ezt az AMR23-as igényeivel magyarázza.

„Szerintem Fernandónak van egy bizonyos vezetési stílusa, egy mód, ahogy átmegy a kanyarokon, ami eléggé eltér az enyémtől” – idézi Stroll szavait a témában a Racingnews365.com.

f1-alonso-stroll-aston



„Az év elején az autó még szélesebb tartományban működött jól a vezetési stílusokat tekintve. Most viszont elég sok korláttal bír, amiket nem szeretek, amikkel együtt kell élni, meg kell birkózni. Őt ez kevésbé zavarja” – magyarázta a kanadai.

Stroll szerint egyébként maga az autó is rengeteget változott az év elejéhez képest – igaz, akkor is nagy volt a hátránya Alonsóhoz képest, csak akkor még ő is tudott vele pontokat szerezni. Hogy a továbbiakban képes lesz-e erre, arra a Bet 365 felületén is lehet tippelni.

„Egy kicsit az autó összképe, és a beállítás is megváltozott. Próbáljuk persze úgy alakítani, hogy kényelmessé, jól vezethetővé tegyük, de tudom, hogy az autó és a karakterisztikája is sokat változott az év során. Talán eltávolodtunk attól, ami korábban feküdt nekem.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: