DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Mercedes: Vissza az alapokhoz

Wolff szerint Hamilton és Russell problémáira csak az jelent megoldást, ha újratervezik az autó alapjait.

Korábban kialakult egy kisebb „szóváltás” Toto Wolff és Lewis Hamilton között, miután a csapatfőnök azt nyilatkozta, hogy a szezon végén úgy, ahogy van kihajintják a kukába a W14-est, de Hamilton azért védelmébe vette az idei autót, mondván több száz ember munkája van benne.



Tény, ami tény, hogy bár a második helyért van harcban a Mercedes, az ő erőforrásaikat használó csapatok közül Toto Wolffék rendelkeznek a legkevesebb dobogós helyezéssel (a McLaren és az Aston Martin egyaránt hétszer, míg a Mercedes csak hat alkalommal volt jelen a pódiumon).

Vissza az alapokhoz

Leginkább Hamilton emelte fel a szavát az ellen, hogy mennyire elöl van a W14 ülése a többiekéhez képest, ami sok kellemetlenséget okozott már a hétszeres világbajnok számára. Toto Wolff szeretné orvosolni ezt a problémát, ez azonban azt jelenti, hogy mindent elölről kell kezdeniük.

„Vissza kell mennünk egészen az alapokig. Nem szeretném továbbra is azt hallgatni, hogy Lewis arra panaszkodik, mennyire elöl van az ülés” – idézi a La Gazzetta dello Sport a Mercedes csapatfőnökét.

„A legnagyobb probléma azonban, hogy a pilótáink nem bíznak az autóban. Kötelességünk adni nekik egy jó alapot, amivel erős pontszerző helyekért küzdhetünk” – mondta Wolff, aki ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy jövőre sem lát sok esélyt arra, hogy harcban legyenek a világbajnoki címért.

Verstappen kiemelkedik

„Jelenleg egyetlen ember van, aki abszolút kimagaslik a mezőnyből. A Ferrari, az Aston Martin és a McLaren ugyanabban a cipőben jár, mint mi. Legalább másodikok vagyunk a konstruktőri pontversenyben, mivel megtanultuk, hogyan vágjunk neki azoknak a hétvégéknek, ahol nem elérhető a győzelem, így optimalizálni tudtuk az eredményeinket. Egyelőre azonban senki sem tud közel férkőzni Verstappenhez.”

Ugyanakkor a Mercedes csapatvezetője továbbra is hisz benne, hogy előbb vagy utóbb, de elcsípik az energiaitalosokat: „2026-ra újra ott leszünk a csúcson. Nem űzném ezt a sportot, ha nem hinnék a sikerben és abban, hogy elkaphatjuk a Red Bullt. Ha le tudunk dolgozni három-négy tizedet, akkor ismét részesei leszünk a csatának.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: