DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Verstappen: Ez volt az egyik legnehezebb versenyem

Az immár háromszoros F1-es világbajnok Max Verstappen elismeréssel szólt a McLarenekről, s azt is kijelentette, hogy az első etapban nyerte meg a versenyt.

Max Verstappen háromszoros F1-es világbajnoként sem vett vissza: a talán minden eddiginél erősebb McLarenek ellen szerezte meg idei 14. győzelmét, tökéletesen kontroll alatt tartva a kötelező kiállások által meglehetősen különlegessé tett Katari Nagydíjat.

A leintést követően David Coulthard mikrofonja előtt a holland elmondta, hogy szerinte a rajtot követő 17 körös etapjának köszönheti a sikert, mellyel már csak egyetlen győzelemre van az egy szezonban megnyert futamok rekordjától – melyet ő tart tavalyról.

verstappen-katar-3_1



„Szerintem az első etapban nyertem meg a versenyt. Utána már tudtam menedzselni a tempót, és biztosítani tudtam, hogy az abroncsok folyamatosan jó tartományban legyenek. A McLarenek ma is gyorsak voltak” – mondta, majd hozzátette:

„Egyértelmű, hogy nagyon nehéz volt ez a verseny, az egyik legnehezebb életemben. Valószínűleg az első ötben van…” – zárta szavait a bajnok, valószínűleg a Piastri jelentette fenyegetésre és a pokoli körülményekre is utalva.

verstappen-katar-4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: