DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Russell: Toto a főnököm, de a barátom is

George Russell szerint a párjával sok időt töltenek a Wolff házaspár társaságában az F1-en kívül is, baráti kapcsolat alakult ki közöttük az évek során.

George Russell szerint Toto Wolff csapatvezető nagyobb tisztelettel viselkedett annak idején Lewis Hamiltonnal, mint most vele – de a fiatalabb brit szerint ezt a kapcsolatot egyszerűen az eltérő élethelyzetek alakították így.

„Annak idején Lewis már világbajnok és egy igazi megasztár volt, talán ezért volt Toto részéről nagyobb a tisztelet felé, mert Toto akkor még új volt az F1-ben. Ő volt az újonc, Lewis pedig a nagyágyú, a nagy név, míg az én esetemben Toto 16 éves koromban igazolt le” – mondta Russell a Beyond the Grid podcastnek.

f1-russell-mercedes



Russell már kilenc éve kötődik Wolffhoz és a Mercedeshez, a gyártó, az istálló és a csapatfőnök őt próbálja meg kinevelni a következő F1-es világbajnokká, hiszen bár Hamilton hosszabbított még két évre, az világos, hogy ő már közelít a karrierje végéhez.

„Engem mindig is nevelgettek, tanácsokat adtak, segítettem a kibontakozásomban, a kapcsolatunk innen indult, és most már inkább barátokként beszélnék erről. Ahogy Susie (Wolff) és Carmen (Mundt), a barátnőm esetében is elmondhatom, hogy nagyon jó a kapcsolatunk, sok időt töltünk együtt, sok dolgot csinálunk, vacsorázunk együtt, sokszor találkozunk. Szóval Toto a főnököm, de közben a barátom is” – magyarázta az egyszeres futamgyőztes.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: