DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Alonso: Jövőre F1-es győzelmekért kell harcolnunk

Az Aston Martin váratlanul erősen kezdte az évet, majd szépen lassan visszaesett a szezon előrehaladtával. Alonso mégis győzelmekben bízik.

Mindenkit meglepett a tény, amikor a Fernando Alonsóval erősítő Aston Martin a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon egyértelmű második erővé avanzsált elő, a spanyol pilóta pedig további öt alkalommal zárt a dobogón az első nyolc versenyen.

Azóta azonban lemaradt a fejlesztési versenyben a silverstone-i csapat, s a legutóbbi nyolc futamon már csak egyetlen alkalommal pezsgőzhetett Fernando Alonso, elvesztette a harmadik helyet a pontversenyben Lewis Hamiltonnal szemben, az istálló pedig csak negyedik a konstruktőri bajnokságban.

Alonso jövőre még többet akar

A kétszeres világbajnok a Channel 4-nak nyilatkozott a jövő évi terveit illetően: „Azt hiszem, hogy ha év elején azt mondjuk, hogy dobogókért és hasonló előkelő pozíciókért akarunk harcolni, az talán túlságosan is optimista lett volna részünkről” – kezdte a spanyol.



„Ugyanakkor Bahreinben jó pozícióban találtuk magunkat, és bennünket is kellemes meglepetésként ért, hogy egy ilyen jól működő és versenyképes autónk van. Szóval most szeretnénk még többet. Meg kell tennünk a következő lépést, ami nem más, minthogy futamgyőzelmekért szálljunk harcba. A Red Bull idén dominált, de jövőre remélhetőleg megugorhatjuk ezt a lépcsőfokot.”

Lélektani hátrányban az Aston Martin?

Miközben az Aston egyre gyengébb formába került, a Mercedes és a Ferrari folyamatosan fejlődik, és most már egyre valószínűbbnek tűnik, hogy ezen két istálló között dől majd el a konstruktőri ezüst.

Mike Krack csapatfőnök szerint – bár most nagyon hasonlóan áll a három csapat – ez aggodalomra adhat okot számukra.

Az Aston Martin lemaradt a fejlesztési versenyben

„Rendkívül fontos volt, hogy így kezdtük az évet, azonban most minden a tavalyi történések szöges ellentéte. Az előző évet gyengébben kezdtük, majd feljavultunk, idén egy erős kezdés után estünk vissza. Természetesen lélektanilag nyilván az előbbi eset a jobb.”

„Fontos volna megfordítanunk ezt a trendet, aztán majd meglátjuk, hogy ez mennyit érhet még idén. Egy olyan autóra lesz szükségünk jövőre, amely minden pályán versenyképes, egyelőre pedig nem rendelkezünk ezzel a „fegyverrel”.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: