DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Norris: Stresszesebb, hogy Piastri van itt

Lando Norris szerint Oscar Piastrival érdekes együtt dolgozni, de jó, hogy a csapattárs nyomás alá helyezi őt a McLarennél.

A Racingnews365.com készített interjút Lando Norrisszal, a beszélgetés során pedig az idei csapattárs, Oscar Piastri helyzetéről és teljesítményéről is kérdezték a britet.

Norris kimondta: az ausztrál újonc azonnal nagyobb kihívás elé állította, mint Daniel Ricciardo az elmúlt két szezon során.

„Korábban is mondtam, és nem félek most is kimondani: jobban hajtott ő, mint a korábbi években (bárki). Gyorsabban alkalmazkodott az autó vezetéséhez, és emiatt nagyobb nyomás alá helyezett. De ez egy jó dolog, mert erre van szükségünk, így lehet tanulni” – mondta Norris.

f1-mclaren-piastri-norris_1



„Biztos vagyok benne, hogy Lewis (Hamilton) is sokat tanul manapság George-tól (Russell). George remek munkát végez, néha is győzi Lewis. Biztos, hogy Lewis is úgy nézi az adatokat néha, hogy ’basszus, ezt jobban kell csinálnom.’ És nem arról van szó, hogy ’ezt én is meg tudom csinálni’, ez így nem működik” – magyarázta az erős csapattárs jelentőségét a McLaren pilótája.

„Persze stresszesebb ez gyorsabb csapattárs, ezzel meg kell küzdenem. Egy kicsit keményebben kell dolgoznom, hogy megértsem egy kicsit a vezetési stílusát, mert úgy csinál bizonyos dolgokat, ahogy az talán nem a legmegszokottabb. Ez jó nekem, jó a csapatnak: másképp vezetünk néha, de a kommentjeink mindig nagyon hasonló dolgokra mutatnak rá.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: