DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Perez: Jövőre újra lesz esélyem a vb-címre

A mexikói úgy érzi, az idei F1-es szezon elején is azért harcolt, csak aztán egyre kevésbé passzolt hozzá a Red Bull, s így kijött Verstappen fő erőssége.

Nem kezdte rosszul a 2023-as szezont a Formula-1-ben Sergio Perez, négy forduló után egyaránt két-két győzelemmel állt ő és a csapattárs Max Verstappen. Utána azonban hamar leszakadt a hollandról a mexikói, aki többször be sem jutott az időmérő utolsó szakaszába, így sokszor a mezőny közepéről kellett előreverekednie magát.

f1-perez-redbull-suzuka-1



Így mostanra Verstappennek már csak formalitás az újabb bajnoki elsőség, míg Perez még az összetettbeli második helyet sem érezheti teljes biztonságban Lewis Hamiltonnal szemben. A Red Bull pilótája a De Limburgernek beszélt arról, miért siklott félre az idénye és ennek kapcsán azt is elmondta, mit csodál a leginkább Verstappenben:

„Amikor a szezon elkezdődött, az autó tökéletesen passzolt hozzám. Ugyanakkor az autó alakult az idény során. Miami után egyre kevésbé kedvezett a stílusomnak. Volt egy autó, amely nem illeszkedett hozzám, aztán néhány alkalommal nem jutottam be a Q3-ba, ami visszavetette az önbizalmamat, s ez a vezetést is kevésbé élvezetessé tette” – magyarázta Perez, aki elárulta, hogy mentális edzőt is fogadott a küszködése közepette.

„Max roppant gyorsan tud alkalmazkodni, nekem kicsit több nehézségem van ezzel. Ő többet tud kihozni az autóból és ezt minden hétvégén megteszi, ezt egyértelműen csodálom benne. Max mindig és mindenhol a képességei legjobbját nyújtja és folyamatosan száz százalékon teljesít. Úgy vélem, ez a legkülönlegesebb dolog benne. Ráadásul emellett még keményen is dolgozik, és nagyon jól felismeri, hogy miért sikeres. Ha valami rosszul alakul, azt is pontosan érti, hogy mi annak az oka.”

f1-perez-redbull-suzuka-2_1

„Az évad elején a világbajnoki címért küzdöttem, de ez májustól kezdve megváltozott” – folytatta a legutóbbi Japán Nagydíjon is kieső Perez. „Önbizalom nélkül vezettem, néhány alkalommal nem tudtam bejutni a Q3-ba, és ez rendkívül nehéz volt. Egy topcsapatnál ugyanis gyorsan megnő rajtad a nyomás.”

„De nem adtam fel és keményen dolgoztam a mérnökökkel, hogy megoldjuk a gondokat. Az önbizalmam akkor tért vissza, amikor ráeszméltem, hogy az évad elején önerőből nyertem futamokat. Ki merem jelenteni, hogy most újra százszázalékos vagyok. És újra meggyőződésem, hogy jövőre esélyem lehet a világbajnoki címre” – jelentette ki a versenyző.

Nemrég amúgy Perez apja is nyilatkozott, szerinte fiának egy Verstappen köré épített autóval kell boldogulnia, s a Red Bull eleve második számúnak igazolta le őt még 2021-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: