DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Russell: Én már csak a konstruktőri pontversenyre koncentrálok

Merész stratégiára vállalkozott George Russell, aki egy kiállással teljesítette a Japán Nagydíjat. Egy biztonsági autós fázisra vártak, de nem jöttek be a számításaik.

George Russell a nyolcadik helyről vágott neki a Japán Nagydíjnak, egy rövid ideig pedig még vezette is azt, alternatív stratégiájának köszönhetően. A múlt héten az utolsó körben nullázó pilóta végül a hetedik helyen ért célba.

A csapattal merészet húzott a brit, aki a Pirelli 2-3 kiállásos jóslatai ellenére egyetlen kerékcserével abszolválta a versenytávot.



„Egy próbát megért” – ismerte el George Russell. „A három kiállás valószínűleg gyorsabb lehetett volna, mint az egy, de így esélyünk nyílt megszerezni a harmadik pozíciót abban az esetben, ha bejött volna a biztonsági autó, vagy belengetik a piros zászlót. Megpróbáltuk, de végül az eredmény hűen tükrözi a valóságot.”

A futam elején többször is megvívott Lewis Hamiltonnal a fiatal pilóta, akit a verseny végén arra kértek, hogy engedje el frissebb gumikon érkező csapattársát. Russell menet közben kicsit felhúzta magát a dolgon, és a rádión jelezte is a csapat felé, hogy a futam elején kellett volna helyet cserélniük, de most már higgadtabban értékelte a történteket.

„Amikor eltelt 48 kör a versenyből, mindent beleadok, szenvedek az egy kiállásos stratégián, akkor a rádió egy olyan csatorna, ahol levezethetem a feszültséget. Nehéz volt előzni, ami látszott Piastrin is, aki sokkal gyorsabb volt nálam, mégis két körbe telt neki, hogy elmenjen mellettem.”

„Számomra most már sokkal inkább a csapat év végi második helyezése a végcél, mintsem az egyéni pontverseny. Katasztrofális szezonom van, túl sok az elszalasztott lehetőség, így nekem az egyéni pontverseny teljességgel irreleváns. Lewis viszont jó pozícióban van, jelenleg harmadik, szóval végül is rendben van minden így, ahogy történt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: