DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Perez: Benne volt az első sor az autóban

Sergio Perez úgy véli, az első sorban lenne a helye a Japán Nagydíj időmérőjét követően, a holnapi futamon azonban bízik a felzárkózásban és a konstruktőri bajnoki cím megszerzésében.

Csupán a harmadik sorból kezdheti majd a holnapi Japán Nagydíjat Sergio Perez. A Red Bull pilótája közel nyolc tizedmásodperccel maradt el pole-pozícióban végző csapattársától, Max Verstappentől, valamint a McLaren párosa és Charles Leclerc is befért az ötödik helyen záró mexikói elé.

„Az első sor benne volt ma az autóban. Nem volt ideális, hogy elvesztettem a Q2-ben a második szett gumimat, ezért kissé hátrányba kerültünk a McLarenekhez képest, mert csak egy szett friss abroncsunk maradt a végére. Több dolgunk lesz így a futamon, de hisszük, hogy erősek vagyunk versenytempóban és a gumikopás tekintetében is, ami holnap döntőnek bizonyulhat” – nyilatkozta Perez az időmérőt követően.



 

A Red Bull már a holnapi futam után bebiztosíthatja címvédését a konstruktőri bajnokságban. Matematikailag csupán a Mercedes és a Ferrari állíthatja meg a bikásokat, Perez azonban bízik benne, hogy már a Japán Nagydíj leintését követően ünnepelhetnek az energiaitalosok. A második-harmadik helyről rajtoló McLarenek azonban megnehezíthetik a mexikói felzárkózását Verstappen mögé.

„Reméljük, összejön az első-második helyezés holnap, nagyon jó lenne ilyen módon bebiztosítani a konstruktőri bajnoki címet. A McLarenek viszont nagyon erősek az első szektorban, nem lesz könnyű megelőzni őket ott.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: