DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Aston: Ez a bizonyíték, hogy Stroll mindent belead

Biztosan indul Japánban a szingapúri futamot kihagyó F1-es. „Lance sokkal erősebb, mint a legtöbben gondolják” – védelmezte Stroll motivációját a csapatfőnök.

Gyakran éri kritika Lance Stroll Formula-1-es teljesítményét és ezzel összefüggésben motivációját. A Szingapúri Nagydíj Q1-es fázisában elszenvedett baleset egy újabb sokba kerülő botlás volt a versenyző részéről – nem csupán időmérője, de kihagyott futama is elúszott miatta.

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack azonban másként értelmezi a bukást – mint annak bizonyítékát, hogy Stroll, aki kapcsán olyan pletykák is napvilágot láttak, inkább teniszező lenne F1-es pilóta helyett, maximálisan elszánt:

„Ez annak bizonyítéka, hogy mindent belead. Néhányan azt gondoljátok, hogy nem, de ahhoz, hogy valaki ilyen sebességgel menjen abba a kanyarba, elkötelezettnek kell lennie. Szerintem ez újabb bizonyítéka, hogy teljes mértékben elszánt” – mondta a Motorsport.com-nak Krack.



„Lance nagyon erős, sokkal, de sokkal erősebb, mint a legtöbben gondolják. Láttuk őt az időmérő után is” – célzott arra, hogy a baleset és az orvosi ellenőrzés után is teljesítette sajtókötelezettségeit. „Nem aggódom egyáltalán, teljesen rendben lesz.”

Stroll biztosan ott lesz Japánban

A kanadai versenyző nem sérült meg a becsapódás során, ezért nem fenyeget a veszély, hogy Suzukában ne tudna elindulni. A csapat szempontjából jó hír, hogy az AMR23 jelentősen sérült, de a karosszéria menthető.

„Általánosságban sajgó fájdalmai vannak még, egy ilyen baleset minden izmot megterhel, olyan, mintha az ember egy nagyon kemény napot töltött volna az edzőteremben. De szerintem helyes döntés, hogy Japánra készen fog állni. A legfontosabb dolog, hogy rendben van, minden egyéb másodlagos” – mondta Krack.

Másodszor hagyott ki futamot karrierje során Stroll

A statisztikákban „visszalépett” státusz szerepel Lance Stroll Szingapúri Nagydíja mellett: ez azt jelenti, hogy a versenyző benevezett egy versenyhétvégére és el is kezdte annak programját, de egy ponton lemondott a folytatásról saját döntésből kifolyólag. Egy hasonló esetet találunk a 138 nagydíjhétvégén részt vett, de csak 136 F1-es nagydíjon elrajtolt Stroll eredménysorában: a 2020-as Eifel Nagydíjat, amelyen Stroll rosszullétre hivatkozva szállt ki a szombati naptól fogva – mint később kiderült, Covid-fertőzés miatt. Azon a versenyen helyettesítette Nico Hülkenberg, aki utolsó pillanatos beugróként pontszerző helyig jutott a Racing Pointtal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: