DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Hamilton: Nagyszerű húzás a csapattól

Lewis Hamilton az utolsó körben örökölte meg csapattársától a harmadik helyet, miután George Russell falnak csapta a Mercedes jobb oldalát.

A két Mercedes rendesen felkavart az addig leginkább csak csordogáló versenyt azzal a stratégiai húzással, hogy mindkét pilótáját kihívta friss közepes keverékű gumikért húsz körrel a vége előtt, a virtuális biztonsági autós fázis alatt.

Bár bevállalósnak tűnt, abszolút bevált a stratégia, hiszen sokkal gyorsabbak voltak az élen álló kettősnél, azonban a rohanásban Russell odacsapta a Mercedest a legutolsó körben, ezzel fontos pontokat eldobva, ami még fájhat Toto Wolfféknak a konstruktőri végelszámolásnál, így az elért eredmény végül azt mutatja, hogy nem jött be a Mercedes húzása.



Lewis Hamilton ugyan nem panaszkodott a harmadik hely miatt, de látszott rajta, hogy ettől többet szeretett volna elérni a mai napon, azonban sokszor inkább elvette a gázt, mikor Russell beszorult Norris mögé, nehogy felöklelje csapattársát.

„Először is gratulálok Carlosnak és Landónak, akik hatalmasat melóztak az első két helyért, és bevált a stratégiájuk. Kockáztattunk, és más arányban használtuk az időmérőn az abroncsainkat, mint a többiek, így rendelkezésünkre állt ez a közepes keverékű etap a végén.”

„Én már a verseny előtt is inkább a két kiállást éreztem gyorsabbnak, de a csapat nagyszerűen reagált, hogy újra esélyt teremtsen számunkra a második kiállással.”
A hétszeres világbajnok számára nehezen indult a verseny, hiszen a rajtot követően legalább egy pozíciót nyert azzal, hogy kiment a bukótérbe, majd előbb Russellnek, később pedig Norrisnak is visszaadta a pozíciót.

„Nagy kár azért, ami az első kanyarban történt, de leszegtem a fejem és nyomtam tovább a gázt. Nagyon sajnálom George-ot. Nyomtuk, ahogy a csövön kifér, túlmelegedtek az abroncsaink, bárkivel megeshet” – mondta Hamilton, aki még bizonyára nem látta a visszajátszást arról, hogy Russell egyszerűen túl szélesen akart befordulni az egyik kanyarba, és az autó jobb oldalával eltalálta a falat. „Tudom, hogy George ezek után is összeszedi magát, egész hétvégén fenomenálisan ment” – mondta el Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: