DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

„Azt hiszik, könnyű dolgunk van” – Verstappen

Balszerencse és apró tökéletlenségek – ezzel magyarázta Max Verstappen a gyengén sikerült szingapúri hétvégét, amelyről csupán egy ötödik hellyel távozhat a holland.

Tíz futam után megtört Max Verstappen rekordot jelentő győzelmi sorozata, miután a tizenegyedik helyről rajtolva az ötödik pozícióban futott be a Szingapúri Nagydíjon. Az alternatív stratégiával próbálkozó bikások pont a biztonsági autó előtt mentek ki a bokszba a friss közepes keverékekért, így jócskán visszaesett a páros, a futam végéig pedig csak az ötödik helyig tudta magát feltornázni a világbajnoki éllovas.

„Minden ellenünk játszott a futamon, elsősorban a biztonsági autós fázisra gondolok, ami a lehető legrosszabb pillanatban érkezett. Ha a számunkra kedvezőbb pillanatban aktiválták volna, akkor ott harcolhattam volna a többiekkel az élen, hiszen a kerékcsere után kifejezetten jól mentünk.”

„Az időmérőn tapasztalt nehézségeink érződtek egy kicsit a futamon is, illetve az autónk eleve jobb szokott lenni a versenytempó tekintetében. Ezt ma is láthatta mindenki, a közepeseken kifejezetten jó volt a tempónk, még úgy is, hogy menedzselnem kellett az abroncsokat, hogy megfelelő állapotban legyenek a verseny végére is” – magyarázta a leintés után a holland.

A Red Bull a teljes versenyhétvégén idén eddig még nem látott, gyengélkedő arcát mutatta, a kétszeres világbajnok pedig folyamatosan panaszkodott az ez idáig domináns autóra.



„Nagyon sok minden történt, az irányításom alatt kellett tartanom az autót és a stratégia miatt nagyon kellett ügyelnem arra, hogy semmilyen hibát ne kövessek el, mert egy öt tizedes vagy egy másodperces időveszteség nagy különbséget jelenthet a futam vége felé.”

„Mindennek tökéletesnek kell lennie. Mindig azt halljuk, hogy olyan dominánsak vagyunk, biztos könnyű dolgunk van, de ez egyáltalán nincs így. Sok apróságot kell mindig pontosan eltalálnunk, és ez ezen a hétvégén nem sikerült – rögtön vissza is estünk” – értékelt a Red Bull-pilóta.

Az időmérőt követően több eset miatt is vizsgálta a versenyigazgatóság Verstappent, aki végül megúszta büntetés nélkül és megtarthatta eredeti rajtpozícióját. Sokak felháborodva vették tudomásul a döntést és hiányolták a bírák következetességét, a holland azonban biztos ártatlanságában: „Szerintem elég jó magyarázatom volt arra, miért tettem azt, amit. Nem ugyanolyan minden szituáció.”

Jövő héten Japánba látogat a száguldó cirkusz mezőnye, Verstappen pedig bizakodóan tekint a suzukai versenyhétvége elébe.

„Ez egy teljesen más pálya, mint Suzuka, így nem igazán lehet őket összehasonlítani. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy felfejlődjünk jövő hétvégéig, sokat tanultunk a mai napból. Kedvezni fog a pálya az autónknak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: