DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Alonso: Erős futamot vártunk, ehhez képest…

Eredményes hétvégére számított, végül a 15. helyen ért célba Szingapúrban Fernando Alonso – a spanyol és csapata egyelőre csak keresi a gyenge teljesítmény okait.

Pocsék futamon van túl Fernando Alonso és az Aston Martin: miután Lance Stroll csúnyán összetörte autóját a szombati időmérőn, ezáltal pedig ki kellett hagynia a Szingapúri Nagydíjat, a spanyol volt a brit istálló egyetlen reménysége a pontszerzésre. A futam jó részében az első tíz hátsó felében haladt a kétszeres világbajnok, akire viszont öt másodperces időbüntetést sózott ki a versenyigazgatóság, mivel a bokszbejáratnál átlépte a fehér vonalat. Az Esteban Ocon leállása miatt aktivált biztonsági autós fázis alatt kihívta az Aston a spanyolt, akit aztán a büntetés letöltése mellett még egy elrontott kerékcsere is hátráltatott. Végül a 15. helyen futott be.

„Nehéz futam volt, nem volt meg a tempó, amire számítottunk. Túl sok hibát követtünk el: először a bokszutcába befele menet, majd jött a lassú kiállás is, és még a forgalom is hátráltatott minket. Mindez egy verseny alatt. Nagyon hamar el kell felejtenünk a mai napot. Remélhetőleg magunk mögött tudjuk hagyni ezt a sok negatívumot, tanulni belőlük és javulni Japánra” – összegzett csalódottan a spanyol.



A verseny közben Alonso frusztráltságát mutatta az is, hogy a csapatrádión vezethetetlennek nevezte az autót: „Meg kell vizsgálnunk az okokat. Borzasztó nehéz volt irányítani az autót, alig volt hátsó tapadásunk, nagyon hamar elfogytak a gumik a kerékcsere után. Egyelőre nincsenek válaszaink arra, miért történt mindez.”

„Erős hétvégére számítottunk itt, Szingapúrban, ehhez képest nem ez volt a helyzet… Talán Japánban pozitív meglepetésben lesz részünk. Minden pályán másképp alakulnak a dolgok, a Red Bull például gyengélkedett itt, de arra számítok, hogy Suzukában megint dominálni fognak. Amikor a Mercedes uralta a mezőnyt régebben, ők is gyakran visszaestek Szingapúrban, úgyhogy elég különleges hely ez. Mi csapatként többre számítottunk, de nem hoztuk az elvárásnak megfelelő szintet” – nyilatkozta Alonso.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: