DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

„Nagyon messze vagyunk” – Perez nem várta ezt a Ferraritól

Sergio Perez szerint rossz a Red Bull egyensúlya, csak remélni tudja, hogy ez szombatra megoldódik, mert egyelőre jelentős a lemaradásuk.

Az idén eddig minden futamot megnyerő Red Bull az egész 2023-as szezonja talán legrosszabb pénteki napján van túl: az RB19-es egyrészt lassúnak bizonyult Szingapúrban és a második szabadedzésen csak a hetedik–nyolcadik helyet szerezte meg, másrészt kezelhetőségi, vezethetőségi problémák is jelentkeztek.

Főleg az autó hátulja volt ideges, amivel Max Verstappennek is meggyűlt a baja, és ahogy a világbajnok fogalmazott: váratlanul rosszul működik egyelőre ezen a pályán.

Csapattársa, Sergio Perez sem volt túl boldog péntek este:

f1-perez-redbull_1



„Nagyon sok érdekes dolog zajlik, amiket meg kell oldanunk holnapra, legalábbis remélhetőleg megoldjuk” – mondta a mexikói.

„Úgy tűnik, hogy eléggé szenvedünk most az autó hátuljával, ez főleg a második edzésen jelentkezett. Nagyon sok mindent kell átnézni, és remélhetőleg elő tudunk állni a lehető legjobb beállítással, mert tudjuk, hogy nagyon-nagyon fontos az időmérő” – tette hozzá.

Ami a napot uraló Ferrari tempóját illeti:

„Nem számítottunk arra, hogy a Ferrari ilyen erőse lesz itt, de mi nagyon messze vagyunk most. Remélem, hogy holnap kicsit közelíteni tudunk, de komoly kihívásra számítok. Az a lényeg, hogy javítsunk az autó egyensúlyán, mert jelenleg messze vagyunk a jótól.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: