DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„A Ferrari elérhetetlen, mint Monzában” – a riválisok szerint még a motort is letekerték

George Russell és Fernando Alonso egyetért: a Szingapúri Nagydíj favoritja a Ferrari, csata a második sorért zajlik majd. Az állás olyan szoros, hogy egy gyengébb kör Q2-es kiesést is hozhat.

Uralta a Szingapúri Nagydíj pénteki szabadedzéseit a Ferrari: hiába a Monzától jelentősen eltérő, magas leszorítóerőt igénylő vonalvezetés, az SF-23 újra gyors volt, mindkétszer első és második helyezést hoztak, világosban Charles Leclerc-rel, villanyfényben Carlos Sainzcal az élen – még ők is meglepődtek tempójukon.

„Jelenleg a Ferrari tűnik favoritnak, és azt sem hiszem, hogy a motorjuk a maximumra volt tekerve. Szerintem pár tized még van a zsebükben” – véleményezte a Ferrari teljesítményét a legközelebbi üldöző, az este harmadik George Russell az Autosportnak.

„A harc valószínűleg a második sorért folyik. De sosem tudni, mi fog történni” – jósolt Monza után újabb időmérős Ferrari-sikert Russell. Hozzátette még, a leglágyabb C5-ös gumi kiaknázása a kulcs: ha sikerül megtalálniuk az optimális tartományt, könnyen megjön több tized plusz is.



Russell saját szereplését illetően optimista. A Mercedes jellemzően nem remekel a pénteki szabadedzéseken, ma azonban rögtön elkapták a fonalat.

„Egyértelműen ez az év legjobb péntekje számunkra” – fogalmazott Lewis Hamiltonhoz hasonlóan Russell. „De öt csapat van jelenleg nagyon szorosan, ez pedig izgalmas. Keményen kell dolgoznunk éjjel és megtalálnunk az utolsó ezredmásodperceket holnapig.”

Alonso a Red Bull-lal is számol

A Russell mögött negyedikként végző Fernando Alonso hozzá hasonlóan a Ferrarit tartja a fő esélyesnek, emellett a pénteken elmaradó Red Bull felzárkózására is számít.

„Szerintem a Ferrari újra elérhetetlen. Akárcsak Monzában, egy kicsit túl gyorsak” – fogalmazott Alonso. „A Red Bull gyors lesz holnap, amikor fontos, szóval igen, nagyon szoros az állás. Lehetsz ötödik-hatodik vagy kieshetsz a Q3-ban, mert rengeteg autó van két tizeden belül. Szoros lesz, mindenre készen kell állnunk és beletalálni a Q2-es, Q3-as körbe.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: