DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Alonso: Lewis és Max sem épített fel semmit

Fernando Alonso nem érti, miről beszélnek az emberek csapatok felépítése kapcsán. Szerinte ahhoz semmi közük a versenyzőknek.

Érdekes csörtét láthattunk a mögöttünk hagyott hétvégén Max Verstappen és Lewis Hamilton, valamint Christian Horner és Toto Wolff között, a két fél kölcsönös beszólgatással próbálta valamiért csökkenteni a másik érdemeit.

Kettejük eredményeire reagált Fernando Alonso, akit a Telegraph idéz – a spanyol mindkét oldalt kissé csendre intette…

_SZABO_ATTILA_MONZA_Parade_202309030139_resize



„Folyamatosan ezt mondogatjuk, hogy pilóták felépítik maguk körül a csapatot. De ha megnézzük, amikor Lewis a Mercedeshez ment, nem épített fel semmit. A szabályváltoztatás épített fel neki mindent. Amikor pedig Max csatlakozott a Toro Rossóhoz és a Red Bullhoz, még mindig Hamilton nyert mindent. Max sem építette fel a győztes Red Bullt, 2021-ben szoros volt köztük a verseny, a szabályváltozások után pedig idén minden versenyt a Red Bull nyert eddig” – magyarázta a kétszeres világbajnok.

„Szóval nem igazán értem, hogy miről beszélünk, amikor azt mondjuk, hogy valaki csapatot épít maga köré, mert ez egy olyan sport, ahol a technikai döntések, a technikai szabályok, a tervező iroda, a szélcsatorna vagy az ilyen dolgok általában nagyobb hatást gyakorolnak az eredményességre, mint a versenyző által hozzátett dolgok, a személyisége, vagy a vezetési stílusa” – szúrt oda Alonso.

A Mercedes és a Red Bull szópárbajáról Pitwall című műsorunkban is beszélgettünk, nézzétek meg a vonatkozó részt:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: