DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

„Történhetne valami előttem az első kanyarban” – Alonso

Fernando Alonso szerint ilyen tempóra számítottak, de nem adhatják fel, a pontszerzésre kell koncentrálniuk vasárnap akkor is, ha nehéz lesz.

Csak a tizedik helyet szerezte meg az Olasz Nagydíj időmérőjén Fernando Alonso, aki szerint pontosan az történt, amit várt: az egyenesekben lassú Aston Martin jelentős hátrányban volt a riválisokhoz képest.

„A pálya karakterisztikája nyilván nem kedvez az autónknak, itt nagyon hatékonynak kell lennie az aerodinamikának, a légellenállás nagyon fontos. Összesen hat kanyar van, a többi padlógáz, úgyhogy tudtuk, hogy itt nehéz hétvégénk lehet” – mondta Alonso a Formula.hu jelenlétében.

f1-alonso-monza



„A szabadedzések alapján valahova a 9–12. helyekre vártuk magunkat, tizedikek lettünk, szóval nincs meglepetés. Valami ilyesmit vártam, talán a Q3-ban egy kicsit többet reméltem, nyolcadik, esetleg kilencedik helyet, vagy legalább annyit, hogy közelebb legyek a kilencedikhez. A Q1-ben és Q2-ben viszont a vártnál jobban szerepeltem, mert csak egy-egy szett gumit használtam el, de ennyi. A végén nem örültem annak, hogy egyedül mentem és nem volt szélárnyékom, de ha megnézzük, hogy milyen messze voltam a kilencedik helytől is, akkor lehetetlen, hogy annyit hozott volna a szélárnyék” – tette hozzá a spanyol.

 

Akcióban és pontszerzésben bízik

A tizedik helyről rajtolva és az erőviszonyokat vizsgálva túl nagy reményei vasárnap sem lehetnek Alonsónak, de azért természetesen nem adja fel.

„Kemény futam lesz, de pontokat kell szereznünk, még ha nehéz is lesz. A nehéz hétvégéken sem lehet feladni, és fontos pontokat kell megszereznünk holnap. Nincs mit vesztenünk, ha rosszul alakulnak a dolgok, akkor a tizedik helyről 13-14.-ek leszünk, nem nagy veszteség, ha viszont minden jól alakul, akkor lehetünk hatodik-hetedikek. Szóval reménykedjünk valami akcióban, mondjuk az első kanyarban előttünk…”

„Szerintem már Bahreinben is tudtuk, hogy mik az autónk gyengeségei, ezek nem változtak és tudtuk, hogy Monzában problémáink lehetnek ezzel. A többi helyszín talán egy kicsit jobban kedvez nekünk, szóval Monza után talán egy kicsit optimistábbak lehetünk. A Ferrari nagyon erős idén, sokadszor mondom, jó a tempójuk, de mégis mögöttünk vannak a tabellán. A mi erősségünk az, hogy a jó és a rossz hétvégéken is pontokat tudunk szerezni. Ez most rossznak tűnik, de koncentráljunk a pontszerzésre.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: