DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Az F1-es vb-cím Schumacher célja

Megint a Haast támadta Mick Schumacher, aki aligha kap F1-es ülést 2024-re. A célja a vb-cím, szerinte az még nyitott kérdés jelenleg.

Ismét a Haas F1-es csapatát támadja Mick Schumacher: mint ismert, Günther Steiner csapata két évig nevelte a német pilótát, aki azonban a második szezonjában egyértelműen kikapott az F1-be visszahívott Kevin Magnussentől, ráadásul jó pár alkalommal össze is törte az autót, így végül nem újították meg a szerződését.

Schumacher azóta a Mercedes tartalékjaként dolgozik a szimulátorban, de természetesen szeretne visszakerülni a rajtrácsra. Most viszont ismét a Haasba szállt bele – már nem először 2023-ban.

ATP_F1_0234_20230701_AUSTRIA_Stiefel_resize_1



„Most már látom, hogy ennek hogyan kellene működnie, míg a Haasnál töltött két évem ezt nem mutatta meg. Nem várhatjuk egy pilótától, hogy a legjobb formáját hozza, ha nem támogatjuk őt a megfelelő módon. Most már tudom ezt és készen állok arra, hogy újra támadjak és megmutassam, hogy mire vagyok képes” – mondta Schumacher a Sky Sports Germanynek.

2024-re viszont nem nyílik sok esély, jelenleg csak négy szabad ülés van a következő szezonra: Guanyu Zhou helye a Saubernél, az AlphaTauri két autója, valamint Logan Sargeant esetlegesen megüresedő ülése a Williamsnél. Ez utóbbi csak Sargeanton múlik, az AlphaTauri részéről pedig már többször is nyilvánvalóvá tették, hogy a Mercedeshez kötődő Schumachert nem fogják leigazolni.

„Nincs nagy mozgás jelenleg a pilótapiacon, sok versenyző helye már megvan. Az első célom az volt, hogy eljussak az F1-be. A második az, hogy világbajnok legyen, ez még nyitott” – mondta erről Schumacher.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: