DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

„Nem segítettek neki” – Russell szerint a Red Bull elbánt De Vriesszel

A tíz F1-es futam után elküldött Nyck de Vries nem kapta meg a megérdemelt esélyét, így véli George Russell.

Nyck de Vriesről és a Red Bull vele kapcsolatos döntéséről formált véleményt George Russell: a Mercedes pilótája szerint dr. Helmut Marko indokolatlan nyomás alá helyezte a hollandot, aki így borzasztó nehéz helyzetbe került.

Mint ismert, a holland újonc végül alig tíz F1-es futamot kapott az AlphaTaurinál, pedig Marko nagyon kampányolt a leigazolásáért, majd szinte azonnal a kirúgásáról kezdett beszélni, és egy fél szezont adott neki a száguldó cirkuszban.

„Egyik másik csapatnál sem számítottam volna erre, de nyilván tudjuk, hogy a Red Bull hogyan működik és ezt tiszteletben kell tartanunk” – mondta Russell.

„Úgy értem, hogy nem követtem szorosan Nyck tevékenységét az AlphaTaurinál, de láttam a híreket és azokat a dolgokat, amiket Helmut mondott róla és elég nehéz helyzet ez, ha nincs meg az önbizalmad.

M389637_resize



Russell szerint Marko és a Red Bull csak nehezített De Vries dolgát:

„Nyilvánvaló, hogy nem segítettek neki a szezon elején önbizalmat szerezni azzal, hogy őt nevezték meg a csapat vezérének újoncként. Nem számít, hogy hány éves valaki, az F1-ben újonc volt és nem mondhatjuk egy újoncnak, hogy neki kell a csapat vezérének lenni azért, mert több bajnokságban versenyzett a csapattársánál.”

„Nehéz helyzetben volt az elején és sajnálom őt. F1-es szintű pilóta, de nem kapta meg azt a lehetőséget, amit megérdemelt.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: