DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 5. péntek
F1

Russell: Max integetni fog a közönségnek

George Russell örül, hogy újra jó időmérőt teljesített, a dobogót célozza meg a Holland Nagydíjra, de Max Verstappentől könnyed autókázást vár.

Kiváló időmérőt produkált Hollandiában George Russell, aki ugyan mostanában rendszeresen kikapott Lewis Hamiltontól, ezúttal azonban a harmadik helyre hozta be a Mercedest, míg a hétszeres világbajnok már a Q2-ben búcsúzott.

Russell az utolsó utáni pillanatban vette el a harmadik rajthelyet Alexander Albontól, és összességében érthető elégedettséggel értékelte a teljesítményét.

f1-russell-mercedes



„Nagyon jó időmérő volt: a kvalifikáció általában az erősségemnek számított az év elején, de mostanában nem sikerültek ezek jól, úgyhogy jó volt elmenni a szünetre, új ötletekkel, újraindítva visszatérni. Most szerintem jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy vasárnap a dobogóért harcoljunk” – mondta Russell az autóból kiszállva.

„Az utolsó köröm rendben volt. Mindig szenvedünk, amikor vizes a pálya vagy amikor a slickre váltás határán billeg és meg kell melegítenünk a gumikat, de tudjuk, hogy ami szombaton gyengeség, az vasárnap már erősség.”

„Izgalmas futam lesz. Biztos, hogy Max egy vasárnapi autózást fog bemutatni és integetni fog majd a közönségnek, de remélhetőleg mi jót csatázhatunk Alexszel, Landóval és a többi sráccal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: