DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 31. péntek
F1

Beáldozta az időmérőt Russell a futamokért

A versenytempóra koncentrált George Russell és a Mercedes, ez azonban rossz hatással volt az időmérős teljesítményükre – most azonban változtatnak a hozzáálláson a német csapatnál.

Vitathatatlan a Red Bull és Max Verstappen dominanciája idén a futamokon, az időmérőkön azonban közel sem tűnik olyan hatalmasnak a szakadék a bikások és a mezőny többi tagja között. Ezt mutatta Lewis Hamilton magyarországi pole-pozíciója is, és noha a versenyen akkor is érinthetetlen volt a kétszeres holland világbajnok, a Mercedes megmutatta, hogy nem lehetetlen megszorongatni Verstappent az egykörös tempót illetően. Így a legtöbb csapat most a versenytempó javításán fáradozik, hiszen ott a legnagyobb a lemaradásuk az osztrákokhoz képest, erről nyilatkozott Charles Leclerc is a Holland Nagydíj hétvégéjének sajtónapján.

George Russell szerint a szezon első felében tapasztalt nehézségek abból is fakadhatnak, hogy olyannyira a versenytempóra koncentrált a Mercedes, hogy ez közben ártott a brit időmérős teljesítményének.



„Rövid távon gondolkoztunk. Spában megbizonyosodtunk arról, hogy rossz irányba mentünk el néhány beállítással, de csak apró dolgokról van szó. A versenytempónk rendkívül erős volt ebben az idényben, személy szerint én is nagyon boldog voltam emiatt. Az időmérő, amely eddig az erősségeim közé tartozott, az elmúlt futamokon a gyenge pontunkká vált, és van némi ötletünk arról, miért is lehet ez” – nyilatkozta a Mercedes pilótája a RacingNews365.com oldalnak.

Russell és az ezüst nyilak tehát megtalálták a probléma gyökerét, a zandvoorti hétvégének pedig már más megközelítéssel és újabb fejlesztésekkel vágnak neki: „Az autókon végzett módosítások javítanak ugyan a versenytempónkon, de emiatt túlságosan beáldoztuk a kvalifikációs teljesítményünket. Most tehát tiszta lappal indulunk neki a hétvégének, kipróbálunk egy, az eddigiektől kissé eltérő hozzáállást, és meglátjuk, hogy alakul.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: