DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Leclerc szerint 2026-ig a Red Bull fog nyerni az F1-ben

A Ferrari F1-es pilótája szerint akkora a Red Bull előnye a futamokon, hogy az szinte ledolgozhatatlan a szabályváltoztatások előtt.

Charles Leclerc szerint az F1-es csapatoknak arra kell készülniük, hogy 2026-ig nem nagyon tudják kihívás elé állítani a Red Bullt – akkor jönnek majd az új szabályok, addig pedig el kell fogadni, hogy ez most az energiaitalosok érája.

A Red Bull mögött szoros a küzdelem, jelenleg a Ferrari, a Mercedes, a McLaren és az Aston Martin is hasonló szintet képvisel, de az alsóház sincs messze – csak éppen a listavezető megszoríthatatlan.

„Nyilván azért dolgozunk, azzal próbálkozunk, hogy közelítsünk hozzájuk, de olyan nagy az előnyük, hogy nehéz lesz elkapni őket a szabályváltozások előtt” – mondta az F1-es Holland Nagydíj sajtónapján Leclerc a Formula.hu jelenlétében.

f1-leclerc-ferrari_5



„Most kicsit más a helyzet, mint korábban, mert az időmérőkön szerintem sokkal szorosabb az állás, mint máskor. Normál esetben a domináns csapat a kvalifikáción és a futamon is dominál, de most valamiért a különbség sokkal nagyobb a versenyeken” – magyarázta.

„Mindannyian a versenytempónkon dolgozunk, mert a Red Bull ott sokkal jobb. Sok dolgunk van, lesznek fejlesztéseink a következő futamokon, amik segíthetnek előrelépni, de ezzel az autóval is vannak váratlan meglepetéseink. Nagyon érzékeny az apró változtatásokra, már az apróságok is nagy hatást gyakorolnak, de remélhetőleg így tudunk fejlődni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: