DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Sainz szerint a Red Bull hibázni fog, és akkor nyerhet a Ferrari

A Ferrari spanyolja szerint úgy kell gondolkodni, hogy ott kell lenni az adódó lehetőségnél, és ha bekövetkezik, akkor le kell rá csapni.

Ugyan az idei eddigi 12 F1-es futamból tízet is Max Verstappen nyert meg, és sorozatban nyolc győzelemnél tart, Carlos Sainz szerint egyszer csak hibázni fog a Red Bull is – hiába az RB19 nyomasztó fölénye, még az energiaitalosok is elronthatnak valamit.

Úgy érzi, hogy számára most az jelenti a motivációt, hogy megvárja ezt a lehetőséget, és ha bekövetkezik, akkor le tudjon rá csapni.

„Nem teljesen hiszem azt, hogy Max minden hétvégén nyerni fog. Tudom, hogy a média drasztikus és drámai módon látja ezt, és persze tisztában vagyok az esélyeimmel és a győzelmem valószínűségével, de így is van rá esély, hogy a Ferrari idén nyerhet egy nagydíjat, és ott lehetek én is, hogy megnyerjem” – mondta a Holland Nagydíj sajtónapján a spanyol ferraris.

f1-sainz-ferrari_4



„Senki sem tökéletes, és remélhetőleg egy ponton a Red Bull hibázni fog, én pedig minden hétvégének úgy megyek neki, hogy erre gondolok, és hogy ott kell lennem megragadni az adódó lehetőséget.”

„Ez a mentalitásom, ott kell lennem minden lehetőségnél, mert még a legdominánsabb években is adódott egy-egy futam, amikor a Mercedes, a Red Bull vagy a Ferrari hibázott, vagy történt valami. Ezekben az években így kell gondolkodnia egy pilótának” – tette hozzá a spanyol.

Csapattársa, Charles Leclerc egyébként úgy véli, hogy 2026-ig erre készülhetünk, nincs reális esély a Red Bull legyőzésére – szavai itt olvashatók!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: