DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso a veszély miatt nem ment az IndyCarba

A pandémia kezdetén Alonso elgondolkodott, hol folytassa: a Le Mans-t és a WEC-t már megnyerte, a Dakarra később vágyott vissza, így két lehetőség maradt…

Fernando Alonso két év távollét után, amibe többek között egy WEC világbajnoki cím, több Indy 500- és egy Dakar-részvétel is belefért, 2021-ben tért vissza a királykategóriába azzal a céllal, hogy megszerezze harmadik világbajnoki címét – amiről a minap elmondta, hogy már nem ezt tekinti karrierje legfontosabb célkitűzésének.

alonso-indy_1



A spanyol klasszis most azt is elmesélte, hogyan fogalmazódott meg benne a visszatérés gondolata: „Volt egy pillanat, amikor igazán komolyan elkezdett foglalkoztatni a visszatérés, szerintem épp a pandémia kitörése után, 2020-ban. Az F1 hónapokra leállt, ahogy minden más is, mindannyian be voltunk zárva” – idézte fel a szenzációs júliusi bejelentés előtti időszakot a kétszeres világbajnok.

„Nem sokkal korábban fejeztem be a Dakart, és el kellett gondolkodnom a következő kihíváson” – utalt vissza a spanyol a sivatagi versenyre, melyet a 13. helyen zárt, de újoncként, minimális terepralis tapasztalattal szakaszmásodik helyet is szerzett. „Tudtam, hogy vissza akarok menni a Dakarra, de ez csak egy verseny egy évben, én viszont egy olyan programot akartam, ami jobban kitölti a szezont.”

alonso-indy-2_1

„Emlékszem, ültem otthon a kanapén, valamilyen autóversenyt néztem, az egyik elsőt a pandémia kitörését követően, és nem tudom, miért, de azt mondtam magamnak, hogy meg fogok próbálni visszatérni a Formula–1-be” – folytatta Alonso. „A Le Mans, az Indy és a Dakar után megmaradó kihívások közül az tűnt a legnehezebbnek, ha megpróbálok visszamenni az F1-be, és nyerni.”

„A Le Mans is nehéz volt, de azon már túl voltam, és megnyertem a világbajnokságot is. Az Indybe nem igazán akartam visszamenni az oválok és a sebességek jelentette kockázat miatt, a Dakarra pedig tudtam, hogy visszatérek, ha idősebb leszek” – zárta szavait Alonso.

alonso-indy-3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: