DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

Strollnak néha hármasok is becsúsznak

A csapattársához képest óriási hátrányban lévő Lance Stroll úgy nyilatkozott, hogy Alonso sokszor „picit gyorsabb” nála...

Talán senki nem lepődött meg azon, hogy a negyven felett is ereje teljében lévő Fernando Alonso azonnal magához ragadta a kezdeményezést újdonsült csapattársával, Lance Stroll-lal szemben, de a fiatal kanadai rajongói, és persze ő maga is abban bízott, hogy ennél azért közelebb tud majd lenni a csapattulajdonos fia a kétszeres világbajnokhoz. A különbség letaglózó: 6 dobogó a nullával szemben, 149 pont a 47-tel szemben, bajnoki 3. hely a 9. hellyel szemben.

Stroll ennek ellenére meglehetősen finoman fogalmazott, amikor a Motorsport Magazine saját teljesítményéről kérdezte: „Sok versenyen úgy éreztem, hogy talán sikerült kihoznom a legtöbbet az autóból, ő viszont egy picit gyorsabb volt. Ez van. Máskor viszont nagyon jól vezettem, és párszor előtte is tudtam lenni, amire büszke vagyok” – mondta a kanadai, aki nem győzte méltatni legendás csapattársát:

stroll-alonso



„Egyértelmű, hogy egész évben nagyon magas szinten teljesít, nagyon kevés hibát követett el, szinte egyet sem, amiért elismerést érdemel. Elképesztően magas szinten vezet, minden héten kihozza a legtöbbet az autóból. Minden egyes héten csillagos ötösre teljesít, miközben nekem volt néhány ötösöm, de hármasok is becsúsztak, s valamivel nehezebb volt az év számomra. De még sok verseny van hátra” – folytatta Stroll, aki igyekszik minden külső hangot és kritikát kizárni:

„Csak a saját dolgaimra fókuszálok, és nem igazán figyelek a külső zajokra, mert az F1 egyszerűen ilyen. Ha rossz napod van, akkor azt meg kell indokolni, ha viszont jó, az teljesen normális dolog” – fejtette ki a kanadai, aki bízik benne, hogy lesz még esélye dobogós helyekért harcolni azok után, hogy kerékpárbalesete miatt nem volt csúcsformában, amikor az autó a legversenyképesebb volt:

stroll-2023-bahrein

„Remélhetőleg visszanyerjük a versenyképességünk, hiszek benne, hogy sikerülhet. Persze határozottan nem segített, hogy kihagytam 250 környi tesztelést, és nem voltam a legjobb állapotban fizikailag a szezon elején. De azt hiszem, hogy a sérülésemnél nagyobb károkat okozott a balszerencsénk” – mondta Stroll, akinek Alonsóhoz képest elszenvedett hátrányáról Formula+ rovatunkban is írtunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: