DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Leclerc és Sainz: Nincs probléma, eltúlozzák

A Ferrari vörös hercege állítja, hogy semmilyen feszültség nincs közte és csapattársa között, még akkor se, ha ezt így próbálják beállítani.

A motorsportos sajtóban az elmúlt időszakban többször felmerült annak lehetősége, hogy problémák vannak a Ferrari két F1-es versenyzője, Charles Leclerc és Carlos Sainz között, mindenekelőtt azért, mert a spanyol – akit többszörösen összeboronáltak az Audival – nehezményezi, hogy Leclerc kiváltságos helyzetben van csapaton belül.

A Ferrari saját növendéke, Leclerc úgy érzi, hogy néhány, az idei versenyeken történt eseménybe – mint például az ausztriai vagy hungaroringi csapatrádiós kérések vagy a silverstone-i időmérős malőr – sokkal többet látnak bele, mint indokolt lenne: „Egészen aktív vagyok a közösségi médiában, szóval látom, mi mindent mondanak. Jócskán eltúlozzák a helyzetet Carlosszal, a kapcsolatunk ugyanis nagyszerű.”

leclerc-sainz



„Az autón kívül tudjuk, hogyan dolgozzunk együtt, és egyébként is nagyon jól kijövünk egymással, mert sok közös érdeklődésünk van” – folytatta Leclerc. „Persze egyúttal versengünk is egymással, de végül is ez a Formula–1, amit épp a versenyszellem miatt szeretünk, épp ezért jó ez így” – tette hozzá a monacói, aki szerint elsősorban azért alakulhatott ki ez a hamis kép róluk, mert a Ferrari versenyzőjeként nagyobb figyelem esik rájuk:

„Egyes helyzetekben néha van egy kis vita a rádióban,, de ez csak azért van, mert mindketten versengő típusok vagyunk és a lehető legjobb eredményt akarjuk elérni. Ezek teljesen normális dolgok. Szerintem ez abból is fakad, hogy Ferrari-versenyzőként gyakrabban kerülünk a rivaldafénybe másoknál, de ez rendben van így. A lényeg, hogy mi a csapaton belül tudjuk, hogy a viszonyunk jó, és hogy azonos célokért küzdünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: