DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Leclerc elégedett Vasseurrel, szerinte pozitív változások történnek

Bízik a csapatfőnökben Charles Leclerc, szerinte kezd látszani a munkája eredménye, de idő kell ahhoz, hogy ez a pályán is megmutatkozzon.

Dicsérte a Ferrari idén munkája állt F1-es csapatfőnökét Charles Leclerc: szerinte Fred Vasseur munkája igenis meglátszik és eredményt hoz Maranellóban, de időt kell adni neki ahhoz, hogy ezek a pályán is alakot öltsenek.

Leclerc és Vasseur korábban már az ART GP-nél is dolgozott együtt és nyertek egy GP3-as bajnoki címet, majd Leclerc Vasseurnél volt újonc az F1-ben a Saubernél, megvan a közös múltjuk, és kifejezetten jó kapcsolatot ápoltak, ápolnak most is.

f1-ferrari-leclerc-vasseur



„Nagyon jól alkalmazkodik: úgy értem, hogy a Ferrari nyilván egész más az Alfa Romeóhoz képest, sokkal több emberről van szó, és sokkal nagyobb a nyomás. De Fred azonnal megértette, hogy mely területeken kell dolgoznunk és igen, egyértelműen érezteti a hatását az, ahogy ő dolgozik” – mondta Leclerc.

„Tudom, hogy Fred nagyon jó, mert dolgoztunk már együtt utánpótlásban és az Alfa Romeónál is, most pedig lassan bevezeti ezt az új felfogást, ami szerintem pozitív, és változást, fog eredményezni, különbséget fog jelenteni közép- és hosszútávon. Ugyanakkor ez az első szezonja a csapatban, szóval időt kell adnunk neki, hogy ezek a változtatások meglátszódjanak a pályán is.”

A Ferrari összességében gyengébb szezont fut eddig, mint tavaly, aminek egyik oka a télen elbaltázott autó, ami próbálnak megváltoztatni és foltozgatni idény közben, a másik ok pedig a megerősödő riválisok, hiszen a Mercedes, az Aston Martin és most már a McLaren is felnőtt erre a szintre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: