DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Nem kedvez Norris stílusának a McLaren

Hiába javult fel az MCL60-as, a brit F1-es pilóta elárulta: nem szereti úgy vezetni az autót, ahogy azt az idei versenygép igényli.

Roppant haloványan kezdte a 2023-as Formula-1-es szezont a McLaren, de ez nem érte váratlanul az istállót: már az autóbemutatón jelezték, hogy nem sikerült jól a versenygép és a fejlesztésektől várnak majd előrelépést. A bakui csomaggal még nem igazán tudtak fejlődni, a júliusban több lépcsőben bevetett újítások azonban meghozták a várt hatást, s néhány helyszínen konkrétan a második erőnek tűnt a McLaren.

Ám hiába szerzett Lando Norris két dobogós helyezést is az elmúlt hetekben, az ötödik F1-es idényét taposó pilóta állítja: az MCL60-as valójában nem is passzol a vezetési stílusához.

f1-norris-mclaren_1



„Nem szeretem úgy vezetni az autót, ahogy most kell vezetnem” – idézi Norrist a RacingNews365.com portál. „Úgy érzem, egyáltalán nem passzol az erősségeimhez. Szeretek maximális sebességet keresztülvinni a kanyarokon és U-alakban megközelíteni őket, de ezt tudom most a legkevésbé csinálni. Jobban V-alakban kell kanyarodnom, mint valaha. Sosem voltam ennek a nagy rajongója, nem szeretek úgy fordulni.”

„Igazából az autó csak egyenesen szeret menni. Még az egyenesben sem túl gyors, de nagyon jók vagyunk azokon a féktávokon, ahol egyenesen kell fékezni, ezért voltunk olyan jók olykor a vizes pályán. Nem mondanám, hogy alapból gyorsak vagyunk esőben, de jól megyünk vizes pályán, ahol kulcsfontosságú a fékezés, mint például Monacóban” – vélekedett a brit.

Norris hozzátette: hiába változnak olykor a körülmények, a szél, az üzemanyagszint vagy a gumikopás, akkor is egy konkrét módon kell vezetni a McLaren idei konstrukcióját, ráadásul ehhez még mindig alkalmazkodnia kell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: